Annons:

Räddningstjänsten fick ut personen ur bilen efter olyckan

Det har inträffat en singelolycka på Krönvägen, strax utanför Vimmerby. Foto: Läsarbild

Räddningstjänsten fick ut personen ur bilen efter olyckan

Räddningstjänsten har fått larm om en trafikolycka i kommunen. En person var kvar i bilen – men kunde tas ut ur fordonet av räddningstjänsten.

Annons:

Larmet om olyckan kom vid 16.10-tiden på tisdagen. Det ska röra sig om en singelolycka med personbil på länsväg 826 mellan Vimmerby och Södra Vi. Olyckan ska ha skett precis innan Vennebjörke från Vimmerby sett.

"En personbil har av okänd anledning kört av länsväg 826 strax norr om Vimmerby. En person har färdats i bilen, oklart skadeläge", skriver polisen på sin hemsida.

Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till olycksplatsen.

Vid 16.40-tiden berättar Ola Ståhlgren, insatsledare vid räddningstjänsten, att man håller på att få ut personen ur fordonet i detta nu. 

– Bilen låg på sidan och personen tog sig inte ur, så vi har stabiliserat fordonet. Man var inte fastklämd på det sättet, men när bilen ligger på sidan så är det svårt att få bort bältet och sådär. 

Men man behöver inte klippa upp bilen?

– Nej, utan det handlar om att stabilisera bilen så den inte kan välta.

Enligt uppgift ska det inte vara några personskador. Polis och bärgare är också på plats och bilen ska börjas så snart det går. Det väntas vara störningar i trafiken en kort stund under tiden för bärgning.

Uppdatering, 17.00:

Räddningstjänsten fick snabbt ut den drabbade ur bilen, som sedan undersöktes av ambulanspersonal. Man behövde inte följa med till sjukhus. 

– Bilen är nu bärgad och den drabbade inväntar en anhörig. Vägen är öppen och vi är klara på plats, säger Ola Ståhlgren.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt