Annons:

TRE MÄN ÅTALAS FÖR RÅNET PÅ MILTONS GULD – KOM ÖVER GULD VÄRT EN HALV MILJON

Tre män åtalas nu för det grova rånet på Miltons Guld. Totalt kom de över guld värt 530 000 kronor. Foto: Jakob Karlsson

TRE MÄN ÅTALAS FÖR RÅNET PÅ MILTONS GULD – KOM ÖVER GULD VÄRT EN HALV MILJON

Tre män åtalas för det grova rånet på Miltons Guld. Totalt ska de ha rånat till sig saker värda över en halv miljon kronor.

Annons:

Händelsen inträffade den 28 oktober 2017 och männen hotade butiksmedarbetaren med ett pistolliknande föremål.

Enligt åklagaren visade de tre männen ”synnerlig råhet” och ska på ett ”hänsynslöst sätt” utnyttjat butiksmedarbetarens skyddslösa ställning. Rånarna kom över smycken, klockor, kontanter och skrotguld till ett värde om cirka 530 000 kronor. 

Männen är i 20-årsåldern. Åtminstone en av dem är bosatt i Vimmerby. 

Kvinnor åtalas för häleri

Två kvinnor åtalas för grovt häleri i samband med rånet på Miltons guld. Den ena är i 45-årsåldern och bosatt i Vimmerby. Den andra är i 20-årsåldern och bosatt i Hultsfred. En man i 20-årsåldern åtalas för häleri av normalgraden. Totalt handlar det om över hundra olika bevis. 

Den yngre kvinnan från Hultsfred är den enda som erkänt brott. Övriga nekar till anklagelserna. Åklagaren har lagt fram en omfattande bevisning. Det handlar om teknisk bevisning, vittnesuppgifter, husrannsakningar och uppgifter från mobiltelefoner. 

Åtalas för ytterligare ett rån

Vimmerbybon som åtalas för rånet åtalas även för ett rån på Elgiganten i Täby där han tillsammans med åtminstone två andra personer rånat till sig prylar värda 630 000 kronor. Även där riktade rånarna ett pistolliknande föremål mot en i personalen. I det fallet riktades föremålet mot medarbetarens huvud. Mannen förnekar även den händelsen. 

Samma person åtalas även för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning i Vimmerby den 12 juli 2017. De brotten har han erkänt. 

Exakt samma brott åtalas han för i ytterligare ett fall. Det ska ha hänt i Stockholm i början av september ifjol. Även de brotten har mannen erkänt. 

Kräver en kvarts miljon

I samband med rånet i Vimmerby åtalas mannen för ytterligare ett fall av grov olovlig körning. Han ska dessutom ha använt en kvinnas personbil utan tillåtelse. För det åtalas han för olovligt brukande. 

Miltons Guld yrkar ett skadestånd på 11 523 kronor. Försäkringsbolaget yrkar att de tre åtalade männen ska betala 260 000 kronor samt de föremål som beslagtagits. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt