Annons:

Åklagare misstänker att rånarna i Vimmerby ligger bakom flera rån i södra och mellersta Sverige. Foto: Polisen

Åklagaren: Organiserad liga kan ligga bakom rånet

Tre män står åtalade för det grova rånet på Miltons Guld i Vimmerby. Åklagaren Kjell Jannesson misstänker att det finns fler gärningsmän i ärendet – och att en organiserad liga kan ligga bakom rånet.

Annons:

I fredags inleddes rättegången mot den unge man från Vimmerby som står åtalad för grovt rån på Elgiganten i Täby. Mannen är även åtalad för det grova rånet på Miltons Guld i Vimmerby i oktober förra året. 

Vid båda tillfällena hade rånarna god kännedom om lokalerna och hade telefonkontakt med någon utomstående. De stulna varorna har också sålts vidare snabbt. Det medför att Polisen och åklagare misstänker att de tre rånarna haft hjälp utifrån – och att en organiserad liga kan ligga bakom brotten. 

– Man har god kännedom om lokalerna, man har också använt en stulen bil med falska registreringsskyltar. Man har liknande kläder och har telefonkontakt med ytterligare en person under hela rånet, säger Kjell Jannesson till SR Kalmar. 

Liknande rån varannan vecka

Samma tillvägagångssätt som vid rånen i Täby och Vimmerby har använts vid en mängd rån i södra och mellersta delarna av landet. 

– Det finns ytterligare ett stort antal brott, det har varit liknande typer av rån vid Elgiganten-butiker eller guldsmedsaffärer ungefär var fjortonde dag i mellan och södra Sverige. 

Ingen mer person har delgivits misstanke om inblandning i rånet i Vimmerby. När det gäller rånet i Täby är Vimmerbybon den ende av tre rånare som åtalats. 

Rättegången när det gäller rånet på Miltons Guld inleds i slutet av april. Mannen från Vimmerby nekar till inblandning i rånen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt