Annons:

SAMMA MAN INBLANDAD I FLERA GROVA BROTT

Vimmerbybon har varit inblandad i flera av de mest uppmärksammade brotten i Vimmerby under det senaste året. Foto: Jakob Karlsson

SAMMA MAN INBLANDAD I FLERA GROVA BROTT

I dag åtalades en Vimmerbybo för inblandning i rånet på Miltons Guld. Samma Vimmerbybo har varit inblandad i flera av de mest uppmärksammade brotten i Vimmerby under det senaste året.

Annons:

För närvarande avtjänar mannen, cirka 20 år gammal, ett fyra månader långt fängelsestraff. I december dömdes han för misshandel, olaga hot, medhjälp till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, två fall av grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Samtliga brott inträffade under andra halvan av 2017. Bland annat skjutsade han de gärningsmän som gjorde ett inbrott på La Classe i Vimmerby den 11 september. Gärningsmännen krossade en ruta och stal en mängd produkter. Vimmerbybon kunde dock inte bindas till själva inbrottet. 

Familjemedlemmar åtalade

Den 8 november greps mannen efter en kortare biljakt i centrala Vimmerby. Biljakten slutade med en trafikolycka och mannen försökte lämna platsen till fots – men greps sedan av Polisen.

Den 13 september misshandlade han en kvinna från Hultsfred. I november skickade han ett meddelande till samma kvinna där han hotade att skada, våldta och döda henne. 

Samma kvinna åtalas nu för grovt häleri sedan hon ska ha fått prylar som togs under rånet på Miltons Guld. Mannens mamma står åtalad för grovt häleri och mannens bror för häleri av normalgraden.

I dag åtalades alltså mannen för två grova rån, ett i Täby och det på Miltons Guld i Vimmerby. Mannen nekar till anklagelserna – men har samtidigt erkänt en rad mindre allvarliga anklagelser.

Han förekommer i belastningsregistret under elva avsnitt sedan tidigare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt