Annons:

Räddningschefen irriterad efter brand: ”Blir ledsen i ögat”

Räddningschefen Michael Hesselgård var irriterad efter att en skrotad lastbil börjat brinna. Foto: Ossian Mathiasson

Räddningschefen irriterad efter brand: ”Blir ledsen i ögat”

Vid 17-tiden larmades Räddningstjänsten till en adress i centrala Hultsfred där en skrotad lastbil började brinna. Händelsen kunde ha fått en fasansfull utveckling.
– Det var nog tio minuter ifrån att gasflaskorna hade börjat brinna, säger Michael Hesselgård.

Annons:

Bristerna var allvarliga och flera när en lastbil skrotades på adressen i Hultsfred. Bland annat användes en skärbrännare på ett felaktigt sätt och lastbilen stod på en plats med gräs som var en meter högt. Detta mitt inne i Hultsfred.

– Det är någon form av skrotverksamhet och det finns föremål där för andra myndigheter att titta på. Vi kommer ta det här vidare till Polisen och miljökontoret.

"Hade haft att göra i en vecka"

En granne upptäckte branden personerna som skrotade lastbilen hade pausat arbetet.

– Gasflaskan lät man stå kvar och det var nog tio minuter ifrån att de börjat brinna. Brinner det i dem har vi säkerhetsavstånd på 300 meter och hade nog haft att göra en i vecka. De hade tur och det hade alla andra också. Hade det exploderat skulle vi fått svårt att släcka det.

Hur ser du på händelsen?

– Jag tycker att det är ganska nonchalant att man inte har koll på lagstiftning och regler. Att man inte vet är inte ett skäl att göra som man vill. Det finns regler och det finns en anledning till att det finns regler. Det här var en väldigt onödig grej. Med bra lokaler eller tillstånd hade vi aldrig varit ute på det här larmet. Jag blir lite ledsen i ögat och tycker att det är ansvarslöst. Ska man använda en skärbrännare bör man vet hur den fungerar.

Som tur var kunde stora delar av branden släckas direkt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt