Annons:

Rishögsbranden i Hultsfred misstänks vara anlagd

Polisen misstänker att rishögsbranden vid den mellersta infarten till Hultsfred var anlagd.

Rishögsbranden i Hultsfred misstänks vara anlagd

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand då terrängbranden på Hagadalsgatan i Hultsfred misstänks vara anlagd.
– Vi har inte hittat någon naturlig orsak och det rubriceras som mordbrand på grund av spridningsrisken, säger Filip Annas, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Annons:

Vid 17-tiden på fredagen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i en rishög i skogen vid den mellersta infarten till Hultsfred. Det rörde sig om en brand på 10x10 meter och den fick brinna ut medan räddningspersonal såg till att branden inte spred sig. 

– Vi har avslutat vår insats och lämnat platsen. Vi har inte hittat någon naturlig brandorsak. I en sådan där rishög kan branden sticka iväg ganska fort men vi har haft fyra brandmän som har bevakat branden i natt, säger Andreas Enberg.

Polisens pressinformatör vid ledningscentralen i Malmö, Filip Annas, berättar att det har upprättats en anmälan om mordbrand och att branden misstänks vara anlagd. 

– När man inte hittar någon naturlig orsak misstänks branden vara anlagd. Det brann med stora och öppna lågor och fanns spridningsrisk och därför blir rubriceringen mordbrand, säger Filip Annas.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt