Annons:

Chockade Silverdalsbor efter butiksrånet:

Pål Marnetoft och Anita Trybom tycker synd om butiksägarna som utsattes för ett rån på torsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Chockade Silverdalsbor efter butiksrånet: "Vad gör samhället åt detta nu?"

Matbutiken i Silverdalen rånades på torsdagskvällen. Två gärningsmän hotade ägarna och kom över kontanter, cigaretter och lotter till ett värde av drygt 12 000 kronor. 
– Jag fick en chock. Jag hade inte hört något om det förrän jag gick hit, säger en kvinnlig kund efter sitt besök i butiken. 

Annons:

Det var strax före stängning på torsdagskvällen som matbutiken i Silverdalen utsattes för ett rån. På bara några minuter hade två maskerade män hunnit hota de två ägarna med varistt tillhygge och flytt från platsen med kontanter, cigaretter och lotter.

”Det var två svartklädda män som bar svarta masker. De sprang till kassan och skrek ”pengar, pengar”. Vi blev så chockade och förstod inte riktigt vad som hände, vi trodde att det var några kunder som skojade med oss men vi fattade kort därpå att det var allvar”, sa ägaren Meiqing Lin till vår tidning tidigare i dag. 

"Vi har blivit vänner"

Under besöket i Silverdalen passade vår tidning på att prata med några Silverdalsbor om vad som inträffade på torsdagskvällen. 

– Det är förjävligt. Vad gör samhället åt detta nu? Vi privatpersoner måste se till att vi räddar Sverige, det gör inte personerna uppe i Stockholm. Om en vecka är det ingen som pratar om det mer men de behöver verkligen stöttning just nu, säger Anita Trybom och får medhåll från Pål Marnetoft: 

– Människorna som har den här affären är bannemej de bästa, de är så duktiga. Vi fick reda på det av grannen tidigare i dag. Vi har lärt känna ägarna och har blivit vänner, säger Pål Marnetoft.

Vad skulle det innebära om de bestämmer sig för att stänga butiken?

– Det hade varit en katastrof. Det är livsnerven, säger Pål Marnetoft. 

Anita Trybom fyller i:

– Det är många äldre som bor i Silverdalen och de behöver affären. Vi ska gå och prata med banken nu och se om vi kan lämna in en lista där folk kan skänka bidrag till butiken. Kan vi hjälpa till så gör vi gärna det.  

"Fick en chock"

En annan kvinna från Silverdalen som besökte butiken under fredagen sa så här:

– Jag fick en chock. Jag hade inte hört något om det förrän jag gick hit. Jag tänkte ”det här händer inte”.

En man från Silverdalen tyckte synd om ägarna.

– Det är synd att två personer ska förstöra allt för dem, säger Silverdalsbon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt