Annons:

Byborna står upp för råndrabbade butiken – överlämnade pengar till ägarna

Många Silverdalsbor visade sitt stöd och överlämnade pengar till ägarna av den råndrabbade butiken i Silverdalen på lördagen. Foto: Privat

Byborna står upp för råndrabbade butiken – överlämnade pengar till ägarna

Det väpnade rånet mot livsmedelsbutiken i Silverdalen fick ortsbon Carolina Olsson att starta en insamling med pengar till de drabbade ägarna. De lämnade över drygt 13 700 kronor på lördagen.
– Det är häftigt att se vilka krafter vi kan ha tillsammans, säger initiativtagaren Carolina Olsson.

Annons:

Efter torsdagens väpnade rån mot butiken i Silverdalen tyckte Silverdalsborna att det var nog och Carolina Olsson startade på fredagskvällen en Swish-insamling på Facebook. 

Ortsborna visade verkligen att de lider med ägarna, värnar om varandra och butiken och gjorde insamlingen till en gemensam sak för att stötta ägarna.  

– Det är en familj som har bott här i Sverige två år. De är chockade, rädda och ifrågasätter om de ska vara kvar i Silverdalen. En butik är viktig i ett litet samhälle som Silverdalen och det skapar ett mervärde för många äldre, framför allt med tanke på den sociala biten. Pengar är givetvis inte allt men det är mycket. Insamlingen var bara en knasig idé och en värmande mänsklig tanke från min sida, säger Carolina Olsson. 

Så mycket pengar samlades in

På mindre än ett dygn fick hon ihop 13 730 kronor som ett 20-tal ortsbor räckte över till butiksinnehavarna på lördagseftermiddagen. 

– Vi har en grupp i Silverdalen med nästan 1 000 medlemmar och responsen var helt otrolig när jag publicerade inlägget. Det hade jag inte alls räknat med. Det är många människor som har bidragit till insamlingen. En del bor i Silverdalen, en del har bott här och en del har sina föräldrar kvar i samhället. Det är många bäckar små som har gjort det möjligt, säger Carolina Olsson. 

Vad sa ägarna när ni överlämnade pengarna?

– De blev överraskade då det kom många som ville vara med och lämna över pengarna. De blev tagna av situationen. Jag tror att det gav mervärde för många av oss som kom också. Det var värme, människor är fantastiska. 

"Känns väldigt varmt"

I ett inlägg på Facebook tackar ägaren Meiqing Lin för den fina pengasumman och berättar att pengarna ska användas för att reparera värmen i butiken. 

”Vår familj har fått allas stod och uppmuntran. Vårt hjärta känns väldigt varmt”, skriver Meiqing Lin i ett Facebook-inlägg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt