Annons:

TRE MÄN ÅTALAS FÖR MORDFÖRSÖK I MARIANNELUND

Tre män åtalas för ett mordförsök i Mariannelund sommaren 2018. Foto: MostPhotos

TRE MÄN ÅTALAS FÖR MORDFÖRSÖK I MARIANNELUND

Tre män åtalas för ett mordförsök i Mariannelund sommaren 2018. Beväpnade med skarpladdad pistol, hammare och kniv attackerade de en annan man vid ortens torg.

Annons:

Den man av de tre som var mest aktiv ska ha försökt skjuta den målsägande med pistol och sedan slagit honom med hammare och skurit honom med kniv. Ett av huggen träffade i ryggen.

De andra två männen utdelade slag med en käpp eller ett basebollträ, enligt den stämningsansökan som Smålands-Tidningen skriver om.

Alla tre åtalas för mordförsök alternativt grov misshandel och lika många nekar till brott.

Körde farligt i Vimmerby

En av de tre männen, den mest aktiva, åtalas även för grovt vapenbrott och en rad trafikbrott. I början av 2018 ska han, i södra delen av landet, ha kört i 100 km/h i tätbebyggt område och vid ett annat tillfälle kört på fel sida av vägen och dessutom på platser där körfälten varit avskilda.

I mars 2019 ska han ha kört i 150 km/h i tätbebyggt område och vid en skola i Nässjö. Under samma månad ska mannen även ha kört lika vårdslöst i Vimmerby. Där beskrivs hastigheten som väldigt hög och han ska ha kört över heldragna linjer och gjort flera farliga omkörningar.

Begärs utvisad

I de tre fallen åtalas han för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Vid det första tillfället misstänks han även för ringa narkotikabrott och han är även misstänkt för ännu en olovlig körning i Eksjö.

Den man som varit mest aktiv i mordförsöket begärs utvisad från Sverige.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt