Annons:

JUST NU: VÄLKÄND KRIMINELL BEGÄRS HÄKTAD FÖR MORDET

En man i 35-årsåldern begärs häktad för mord. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VÄLKÄND KRIMINELL BEGÄRS HÄKTAD FÖR MORDET

En man i 35-årsåldern begärs häktad för mordet på en kvinna i samma ålder. Kvinnan hittades död i en bostad i Storebro natten mot måndag. 

Annons:

Häktningsframställan mot mannen kom på onsdagen. Mannen, som är mycket känd av polisen sedan tidigare och dömd för ett flertal brott och så sent som i mars förra året dömdes för misshandel, våldsamt motstånd, grov olovlig körning, rattfylleri och brott mot knivlagen, begärs häktad på sannolika skäl för mord. 

Mannen ska transporteras till häktet i Kalmar. 

Åklagaren vill se mannen häktad på grund av att det finns risk för att den misstänkte försöker undanröja bevis eller försöker försvåra utredningen, för att det finns en risk att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet samt att det saknas uppenbart skäl för att inte häkta mannen. 

Släppt på fri fot

Den andra mannen som anhölls misstänkt för inblandning i mordet har släppts på fri fot. Misstankarna mot honom är dock inte avskrivna ännu.  

Häktningsförhandlingen genomförs under torsdag förmiddag. Varken polis eller åklagare kommer att kommentera ärendet mer under dagen.  

Bekant med männen

Larmet till Polisen kom in runt 03.00 under natten mellan söndag och måndag. När blåljuspersonal kom fram till bostaden hittades kvinnan död. I bostaden befann sig de båda männen som nu misstänks för brott. De larmade själva polis till platsen. Den avlidna kvinnan var cirka 35 år gammal och bekant med de två männen. 

De misstänktas inställning till misstankarna är ännu okända. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt