Annons:

Vandaler slog till mot församlingen: "Så otroligt onödigt"

Återigen har Södra Vi-Djursdala församling drabbats av skadegörelse. Denna gång handlar det om den offentliga toaletten vid kyrkogården, som hädanefter kommer få hållas stängd under vissa tider.

Annons:

Södra Vi-Djursdala församlings offentliga toalett, som finns för allmänheten att låna när man besöker kyrkogården i Södra Vi, vandaliserades någon gång under helgen.

Bland annat har sanitetsbehållare och papperskorg slitits loss från väggen, försökt slita loss toalarm samt ett skötbord fått omfattande skador.

"Tråkigt kostsamt och onödigt"

– Tråkigt, kostsamt och så otroligt onödigt. Jag kan inte tro annat än att någon vet vilka det här är, säger kyrkoherden Anita Waernqvist.

I papperskorgen hittade man en spritflaska och en juiceförpackning, så uppenbarligen har gärningspersonerna samtidigt passat på att ha fest på toaletten.

– Tyvärr kommer vi nu inte längre kunna ha vår toalett upplåst för alla att nyttja när vi inte har personal i närheten.

Vädjar om tips

Skadegörelsen upptäcktes på söndagsmorgonen vid klockan 09.30.

– Det är bra att detta uppmärksammas. Dels tror jag folk blir arga över sådana här saker, samtidigt som man nog blir extra uppmärksam efter allt som hänt. Om någon har sett eller ser något misstänkt så vill vi inte att man tvekar att kontakta polisen eller oss, uppmanar Anita Waernqvist.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt