Annons:

Företagare fick utpressningsmejl: ”Lever ständigt under hot”

Företagaren Inge Hyckenberg har utsatts för ett bedrägeriförsök. Foto: Ossian Mathiasson

Företagare fick utpressningsmejl: ”Lever ständigt under hot”

Den lokale företagaren Inge Hyckenberg har fått mejl om att hans dator ska kopplas ner om han inte betalar 2 000 dollar i bitcoin. 
– Man lever ständigt under hot, säger Inge Hyckenberg. 

Annons:

Inge Hyckenberg, som driver Rexsvarven i nya lokaler i Storebro efter ett långt förflutet i Hultsfred, fick i slutet av förra veckan mejl med information om att han skulle betala 2 000 dollar i bitcoin, ungefär 20 000 kronor, för att avsändaren inte ska koppla ner hans dator. 

– Jag har inte betalat någonting och kommer inte göra det. De skriver att det ska bli elände om jag polisanmäler och det har jag givetvis gjort. Det är utländska, kriminella ligor som agerar bedragare, säger Inge Hyckenberg. 

"Kostade mig 70 000 kronor"

Mejlet har levererats till firmans dator och brottet rubriceras som försök till bedrägeri. Det är andra gången som Hyckenberg råkar ut för bedragare som kräver pengar med hot om att kapa datorn. 

– Den gången blev datorn kapad så det kostade mig 70 000 kronor att göra iordning den med köp av ny hårddisk och massa besvär. Jag betalade ingenting då, men vi öppnade en fil som vi inte kände till så det var delvis vårt eget fel. Nu har vi inte öppnat någon fil, säger Hyckenberg. 

Han kommer även med en uppmaning till allmänheten om att inte betala något vid sådana utpressningsmejl.

– Jag vill mest varna och hjälpa andra till att vara mer försiktiga.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt