Annons:

Räddningstjänsten har skogsbranden under kontroll: "Kan inte nog hylla personalen"

Räddningstjänsten har larmats ut på en gräsbrand i Vimmerby kommun. Vid 19.40-tiden rör det sig om en betydligt större skogsbrand. Vid 22-tiden var branden under kontroll.
– Jag kan inte nog hylla personalen där ute, säger Kenneth Söderberg, vid räddningstjänsten.

Annons:

Larmet kom strax efter klockan 17 på fredagen, då brandflyget hade upptäckt en gräsbrand vid Vrålgöl, Juttersbo, strax norr om Vrångfall.

– Det ska initialt handla om en yta på tio gånger tio meter, berättar räddningschef Kenneth Söderberg.

– Nu (strax innan klockan 18) har vi sex man från räddningsvärnet i Lockenvi i trakten för att lokalisera branden. Det har varit lite svårt att hitta dit. En styrka om åtta man från Vimmerby är på väg - det är dessa båda enheter som vi kommer använda oss av till att börja med, säger Söderberg.

UPPDATERING 19.40: Nu rör det sig om en skogsbrand på 50 gånger 70 meter. 

– Vi hade svårt att lokalisera branden från början och den ökade snabbt i intensitet. Det brinner på en höjd, vid ett berg, så det är eländig terräng också. Vi har tre stationer på plats och totalt 20 man. 

UPPDATERING 22.15: Räddningstjänsten var vid 22.15-tiden inne på slutfasen av släckningsarbetet. 

– Vi har brutit ned branden och håller på att avveckla. Vi har 14 man kvar och räknar med att överlämna till markägare vid 23, säger Söderberg, som hyllar insatsen:

– Jag kan inte nog hylla personalen där ute. De gör ett jättearbete. Nu hoppas vi att vi har fått koll på det och att det inte tar sig igen.

Artikeln har uppdaterats. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt