Annons:

Göta hovrätt anser inte att bevisningen håller för att döma mannen för våldtäkt mot barn. Foto: Pressbild

MAN FRIAS FRÅN BARNVÅLDTÄKT – UTVISNINGEN HÄVS

En man i 20-årsåldern dömdes i Kalmar tingsrätt för våldtäkt mot barn. Nu väljer Göta hovrätt att riva upp domen och fria mannen helt. Skälet är att det inte anses bevisat att mannen kände till att flickan var under 15 år.

Annons:

Att mannen, bosatt i Hultsfred, haft sexuellt umgänge med flickan i början av april i år råder det ingen diskussion om. Det Göta hovrätt har prövat är om bevisningen håller när det gäller mannens vetskap om att flickan var under 15 år.

Tingsrätten lutade sig mot att flickan hävdat att hon själv berättat att hon var 13 år gammal och att mannen fyllt i att hon var 13 när han bokade en tågbiljett åt flickan på SJ:s hemsida.

Ljugit om åldern tidigare

Göta hovrätt tar upp att flickan ljugit om sin ålder till en annan kille vid ett annat tillfälle, vilket man anser sänker hennes tillförlitlighet. Bokningen av tågbiljetten anser hovrätten inte är tillräcklig för att döma mannen.

Hovrätten menar därför att åklagaren misslyckats med att bevisa att mannen kände till flickans ålder och att det inte heller är bevisat att han varit oaktsam när det gäller hennes ålder.

Han frias därmed helt. Tingsrätten dömde mannen till fängelse i 18 månader, utvisning och ett skadestånd på 115 000 kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt