Annons:

DACKARNA POLISANMÄLDA EFTER TISDAGENS MATCH

Under tisdagens speedwayderby mellan Dackarna och Västervik befanns sig omkring 250 personer på VIP-läktaren. För det har arrangörsföreningen Dackarna nu blivit polisanmäld. Foto: Micael Rundberg

DACKARNA POLISANMÄLDA EFTER TISDAGENS MATCH

I tisdags kväll var polisen och personal från Hultsfreds kommun på plats på derbymatchen mellan Dackarna och Västervik för att se hur Coronarestriktionerna efterlevdes. Nu är en polisanmälan inlämnad mot arrangörsklubben.

Annons:

Under speedwaymatchen mellan Dackarna och Västervik på tisdagskvällen befann sig omkring 250 gäster på VIP-läktarna. Långt över de 50 som är tillåtna vid en offentlig tillställning, men fullt tillåten om det avser restaurangverksamhet.

På plats fanns också polisen samt personal från Hultsfreds kommun för att se hur Coronarestriktionerna efterlevdes. Nu har klubben polisanmälts.

En anmälan upprättad

– Vi har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen eftersom det var mer än 50 personer på evenemanget, vilket är villkorat vid en offentlig tillställning, säger Håkan Karlsson vid polisen.

– Eftersom det råder oklarhet kring hur man ska se på detta så får någon titta på det nu. Inget är ju svart eller vitt, och utifrån sin restaurangverksamhet har Dackarna absolut gjort allt de ska.

"Bra att få klarhet" 

Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna, sa tidigare i veckan till vår tidning att han välkomnade en utredning.

– Jag tycker att det är bra att vi alla får klarhet i vad som gäller. Det verkar inte som att något är helt hundra på det. Vi anser att vi har alla de tillstånd som behövs och följer slaviskt de direktiv som finns vad gäller exempelvis avstånd och hantering, sa han då.

– I och med att de tidigare har kollat Västervik, så kom det väl inte som någon överraskning att de skulle kolla oss också. Har man tillstånd, och i vårt fall ett restaurangtillstånd som gäller året runt, så räknar man ju med att det gäller. Men visar det sig att vi har gjort fel så kommer vi självklart rätta oss efter vad som beslutas istället. Vi i Dackarna vill absolut inte göra något som inte är rätt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt