Annons:

Inget åtal i dag - misstänkte mordbrännaren i Ankarsrum omhäktad

Foto: Arkivbild

Inget åtal i dag - misstänkte mordbrännaren i Ankarsrum omhäktad

Under tisdagen skulle åtalet mot den man som misstänks för bland annat mordbrand i Västervik ha lämnats in. Men åklagare Patrick Sonevang behöver mer tid och lämnade idag därför in en begäran om förlängd åtalstid, vlket beviljades av tingsrätten.

Annons:

Det var natten till den 25 augusti som räddningstjänsten larmades om att en villa på Skyttevägen i Ankarsrum brann. När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd och gick inte att rädda. Däremot lyckades man förhindra spridning till omkringliggande byggnader.

I anslutning till platsen greps senare en man i 40-årsåldern misstänkt för mordbrand.

Några dagar senare häktades mannen vid Kalmar tingsrätt på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för mordbrand under natten 24-25 augusti i Ankarsrum, falskt larm den 24 augusti i Ankarsrum och mordbrand den 17 juni 2020 i Ankarsrum.

Begär om förlängd åtalstid

I dag, tisdag, skulle åtal ha väckts mot mannen, men så blir det inte. Anledningen är att kammaråklagare Patrick Sonevang behöver ytterligare tid på sig för att få klart åtalet. Det är den andra gången som han begär om förlängd åtalstid.

Tingsrätten beviljade det och omhäktade den misstänkte mannen.

– Vi behöver hålla ytterligare förhör coh genomföra fler tekniska utredningar. I övrigt  fortgår utredningen som den ska. berättar Patrick Sonevang på tisdagseftermiddagen.

Sonevang har nu ytterligare två veckor på sig att väcka åtal. Senast den 13 oktober ska det vara inlämnat.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt