Annons:

Guldrånaren i Vimmerby åtalas för nya brott – hoppade ut ur körande bil

Guldrånaren från Vimmerby är misstänkt för allvarliga trafikbrott i Skellefteå. Foto: Polisen

Guldrånaren i Vimmerby åtalas för nya brott – hoppade ut ur körande bil

Den man i 25-årsåldern som dömdes för rånet på Miltons Guld i Vimmerby är nu misstänkt för nya brott. Han åtalas för att ha hoppat ut ur en bil under färden och orsakat att fordonet kördes rakt in i en husvägg. 

Annons:

Mannen, som är skriven i Vimmerby, körde in i en husvägg i Skellefteå och det renderade i misstankar om följande brott: grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Analyser visade att mannen hade kokain, amfetamin och cannabis i blodet och han ska ha kört i hög hastighet i tätbebyggt område. Under färden hoppade han ut ur bilen och kunde sedan se fordonet kollidera med en husvägg. Ingen person ska ha blivit skadad i samband med händelsen.

Skyddade sina kumpaner

Mannen var den enda som dömdes för guldrånet på Miltons Guld i Vimmerby den 28 oktober 2017. Rånet utfördes tillsammans med två andra personer, men Vimmerbybon vägrade säga vilka och de två andra åtalade friades sedan Vimmerbybon intygat att de var oskyldiga.

Totalt kom trion över guld till ett värde om 530 000 kronor. I maj 2018 dömdes Vimmerbybon till tre års fängelse, men nu är han alltså på fri fot.

När domen för rånet föll figurerade mannen under tolv avsnitt i belastningsregistret och nu verkar det alltså som att ytterligare ett kapitel kommer att adderas. Genom åren har han dömts för en mängd olika brott. Bland annat narkotikasmuggling, grovt penningtvättbrott, misshandel, en mängd olika narkotikabrott och trafikbrott.

Vill du läsa mer om domen efter guldrånet kan du göra det här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt