Annons:

Attacken i Vetlanda utreds inte längre som terrorbrott

Foto: Genrebild

Attacken i Vetlanda utreds inte längre som terrorbrott

Gårdagens attack i Vetlanda utreds inte längre som terrorbrott. Just nu lyder misstankarna mot den 22-åring som greps efter attacken "försök till mord i flera fall", berättar åklagare Adam Rullman för Sveriges Radio.

Annons:

Den 22-årige man som misstänks ligga bakom gårdagens attack i Vetlanda där sju personer skadades, varav tre vårdas för livshotande skador, är just nu inte misstänkt för terrorbrott.

– För närvarande finns det ingenting i utredningen som pekar i den riktningen. Däremot så är det på det sättet att med hänsyn till omfattningen av de här gärningarna så kommer det bli väldigt viktigt att försöka klarlägga om den misstänkte har haft något motiv och vad det i så fall skulle ha varit, säger åklagare Adam Rullman till P4 Jönköping.

Mannen är nu anhållen misstänkt för flera mordförsök.

Frågan ska hållas öppen

Vad gäller terroristbrott så handläggs de exklusivt av åklagarkammaren för säkerhetsmål. Adam Rullman berättar att både de och säkerhetspolisen har informerats om ärendet.

– De har gjort bedömningen att de inte behöver ta över förundersökningen i det här ärendet. Men det här är ju en fråga som får hållas öppen och levande längre fram, men just nu så är misstankarna försök till mord i flera fall, säger Rullman.

Enligt Rullman är det ett tänkbart motiv som saknas för att terrorbrott ska bli aktuellt att utreda.

– Där är vi alldeles för tidigt ute än för att kunna dra några slutsatser om det. Vi har ingen uppfattning om motivbilden överhuvudtaget just nu.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt