Annons:

VIMMERBYBO ÅTALAS FÖR FLERA GROVA BROTT I HULTSFRED

En man i 25-årsåldern från Vimmerby åtalas misstänkt för flera grova brott mot två kvinnor i Hultsfred tidigare i år. Foto: Jakob Karlsson

VIMMERBYBO ÅTALAS FÖR FLERA GROVA BROTT I HULTSFRED

En man i 25-årsåldern från Vimmerby åtalas misstänkt för flera grova brott efter en händelse i Hultsfred i slutet av mars månad. 

Annons:

Den man som dömdes för det grova rånet på Miltons Guld i Vimmerby i oktober 2017 greps, anhölls och häktades på sannolika skäl misstänkt för flera grova brott mot två kvinnor i Hultsfred i mars. 

I dag har Vimmerbybon åtalats misstänkt för två fall av grovt olaga hot, ett fall av grovt hemfridsbrott, olaga hot och brott mot lagen om förbud beträffande knivar vid Kalmar tingsrätt. 

Mannen ska ha tagit sig in i två kvinnors bostad i Hultsfred och hotat de två kvinnorna genom att hålla upp och rikta en kniv i närheten av deras kroppar. Brottet bedöms, enligt åtalet, som grovt eftersom hotet påtagligt har förstärkts av att han har gått emot de två målsägandena med en kniv i handen och hållit den i närheten av deras kroppar under en viss tid. 

Diger brottslista

Den nu åtalade mannen ska olovligen ha trängt sig in i bostaden genom hot med kniv och därefter stannat kvar för att hota dem.

Mannen ska också i meddelanden till den yngre kvinnan, som är i 20-årsåldern och som mannen tidigare har haft ett förhållande med, ha hotat att döda henne och hennes familj innan händelsen den 22 mars tidigare i år. 

Det framgår inte om mannen erkänner eller förnekar brott i åtalet. Åklagaren har förhör med målsägandena, ett vittne, skärmdumpar på mannens textmeddelanden, fotografier från brottsplatsen, beslagsprotokoll och fotografi av kniv som bevisning i åtalet.

Den misstänkte mannen har en diger brottslista. I maj 2018 dömdes han bland annat till tre års fängelse för rånet mot Miltons Guld i Vimmerby, som utfördes i oktober 2017. Genom åren har han även dömts för en rad andra brott, bland annat narkotikasmuggling, grovt penningtvättbrott, misshandel, en mängd olika narkotikabrott och trafikbrott.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt