Annons:

BIL ÖVERTÄND STRAX UTANFÖR VIMMERBY – BÖRJADE BRINNA UNDER FÄRD

Foto: Ossian Mathiasson

BIL ÖVERTÄND STRAX UTANFÖR VIMMERBY – BÖRJADE BRINNA UNDER FÄRD

Räddningstjänsten i Vimmerby kommun fick på lördagseftermiddagen larm om en bilbrand strax utanför Vimmerby på riksväg 34. Bilen var helt övertänd och ingen person kom till skada. 

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 13.51 på lördagen. Det handlar om en bil som började brinna strax norr om Vimmerby på riksväg 34. Bilisten, som körde i södergående riktning, svängde in på parkeringsfickan vid reningsverket och lyckades kliva ut ur bilen innan den blev övertänd. 

– Bilen började brinna under färd så föraren körde in på parkeringsfickan vid reningsverket. Vi kom precis fram till platsen och bilen är helt övertänd. Ingen person har kommit till skada, säger Magnus Svahn vid räddningstjänsten i Vimmerby vid 14-tiden. 

Trafiken var avstängd i både södergående och norrgående riktning under drygt 25 minuter.

– Det är helt stopp i trafiken och ganska mycket fordon i köerna. Vi håller på och släcker bilen just nu och ska så fort som möjligt släppa på trafiken växelvis. Jag har inte fått besked om när det kan ske, säger Magnus Svahn vid 14.25-tiden. 

Uppdatering 15.05: 

– Vi är klara och lämnade platsen vid 14.30-tiden. Vi släckte branden och släppte på trafiken fullt igen. Vi har satt ett band runt bilen som står kvar på parkeringsfickan. Vi är klara på platsen, säger Magnus Svahn. 

Texten har uppdaterats.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt