Annons:

FRÄCKA STÖLDEN: HJÄRTSTARTARE STALS FRÅN BUTIK

En hjärtstartare stals från Karolina Rydéns och Patrik Gladhs ICA-butik i Hultsfred i lördags. Bilden är ett montage. Foto: Bildbyrån/Ossian Mathiasson

FRÄCKA STÖLDEN: HJÄRTSTARTARE STALS FRÅN BUTIK

Någon form av nedre gräns för mänskligheten passerades i Hultsfred i helgen. En hjärtstartare blev stulen från Ica Nära Mathuset.

Annons:

Hjärtstartaren har butiken fått som gåva från Lions som med ideellt arbete samlat in pengar till det minst sagt livsviktiga hjälpmedlet. Det stoppade inte en person från att stjäla den under lördagen.

Handlaren Patrik Gladh är smått chockad.

– Jag tänkte först att det var något fel på den och att någon tagit bort den för att titta till den. Sedan ringde jag runt till personalen och insåg att den var stulen… Hur kan man sno en hjärtstartare? Det är ju livsviktigt. Om den inte finns när den väl behövs kan det leda till katastrof. Det är ju sjukt att ta en hjärtstartare.

"Så jäkla ansvarslöst"

I dag upprättades en polisanmälan. Tjuven fångades inte på någon av butikens kameror.

– Det är en gråzon där vid hjärtstartarna tyvärr.

Händelsen inträffade mellan 13-21.

– Det är så jäkla ansvarslöst och tråkigt. Vi får försöka få hit en ny så fort det bara går. Det är extra tråkigt eftersom vi fått den av Lions som jobbat för det här. Om det var ett busstreck hoppas jag att andra reagerar och markerar att det inte är okej.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt