Annons:

POLISEN MISSTÄNKER BROTT BAKOM SKOGSBRANDEN I LÖNNEBERGA

Bilden är en genrebild Foto: Micael Rundberg

POLISEN MISSTÄNKER BROTT BAKOM SKOGSBRANDEN I LÖNNEBERGA

Polisen misstänker att den stora skogsbrand som rasade väster om Lönneberga i helgen var anlagd, och även kan kopplas till annan brottslighet. En anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet och vållande av brand är upprättad.

Annons:

Det var vid 11-tiden på fredagsförmiddagen som det upptäcktes att det brann i skogen utanför Lönneberga. Lågorna fick fäste och spred sig snabbt, och en stor mängd enheter kallades till platsen.

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun hade hjälp både från Vimmerby, Västervik och Jönköpings län. Även två vattenbombande helikoptrar fanns på plats för att hjälpa till att släcka skogsbranden, som till ytan omfattade cirka 150 000 kvadratmeter.

På sena söndagseftermiddagen var branden släckt och insatsen avslutades.

Polisen har uppslag

Brandorsaken var länge okänd, men nu misstänker polisen att den kan vara orsakad av mänsklig hand, och höra ihop med annan brottslighet. Spår på platsen ska tyda på detta.

– Vi tror att det handlar om personer som har eldat kopparkabel i området, sedan har branden spridit sig. Att elda kopparkabel är det sätt som tjuvar får bort platshöljet runt kopparkabel på, och det är vad vi tror har skett här, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.

Har ni några misstänkta för brottet?

– I nuläget har vi ingen identitet på dem. Däremot har vi uppslag att gå vidare med, säger han.

Vilken kopparstöld eldningen kan kopplas samman med är ännu oklart.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt