Annons:

Polismördaren Jackie Arklöv får inte tidsbestämt

Jackie Arklöv sköt kallsinnigt ihjäl de två poliserna Olle Borén och Robert Karlström efter rånet i Kisa 1999. På bilden Robert Karlström, uppvuxen i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Polismördaren Jackie Arklöv får inte tidsbestämt

Jackie Arklöv mördade kallsinnigt två polismän i Malexander efter att han och två kumpaner rånat banken i Kisa. Året var 1999 och Arklöv sitter fortfarande i fängelse. Det kommer han också göra fortsatt. 

Annons:

Nu fastställer nämligen Göta hovrätt tingsrättens beslut från i höstas. Det finns fortfarande "en konkret och beaktansvärd risk för att Jackie Arklöv återfaller i brottslighet av allvarligt slag", menar hovrätten. 

Det var i juni 2000 som Jackie Arklöv dömdes till livstids fängelse för mordet på två poliser i Malexander. Under flykten efter rånet i Kisa sköt Arklöv ihjäl de två poliserna Olle Borén och Robert Karlström, den senare uppvuxen i Vimmerby. Polismännen sköts till döds med sina egna tjänstevapen från nära håll.

Arklöv dömdes även för försök till mord, grovt rån i tre fall och försök till grovt rån.

Året därpå erkände Arklöv att det var han som skjutit poliserna. 

Fem år senare dömdes Arklöv också för grovt folkrättsbrott, för gärningar han begått 1993 under kriget på Balkan.

Hans två kumpaner vid rånet mot Östgöta Enskilda Bank i Kisa 1999, Tony Olsson (numera Byström) och Andreas Axelsson dömdes till livstids fängelse. De har tidigare fått sina livstidsstraff omvandlade till 35 års fängelse.

De båda kan därmed bli villkorligt frigivna under 2023. 

– Han har ju sett till att det är jag, som inte har något barn kvar, som får straffet istället. Jag får aldrig träffa Robert mer, Roberts barn var 4 och 5 år när det hände och de får aldrig träffa sin pappa mer. Men Tony, som har förstört så många liv, ska däremot få tidsbestämt straff och sedan få komma ut och gå som en fri man om några år. Jag är fortfarande chockad, berättade Robert Karlströms mamma Astrid Gladh för oss 2019.

HÄR kan du läsa den artikeln. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt