Annons:

Lustfyllt till bruden när Klara tävlade i Flower Grand Prix 2021

Bordsdekoration och brudsmycke på temat Lust och längtan var vad Klara Kågefors från Vimmerby hade att ta sig an när Flower Grand Prix 2021 avgjordes på onsdagen. Foto: Privat

Lustfyllt till bruden när Klara tävlade i Flower Grand Prix 2021

Brudsmycke och bordsdekoration på temat Lust och längtan. Det var vad Klara Kågefors från Vimmerby och de övriga 15 utvalda floristerna fick ta sig an när Flower Grand Prix 2021 avgjordes på Elmia-mässan på onsdagen.
– Otroligt lärorikt och utvecklande, sammanfattar Klara tävlingsdagen.

Annons:

Klara Kågefors från Vimmerby, som driver Fiore Floristdesign, har etablerat sig som en av landets duktigaste florister. När SM i blomsterdesign avgjordes i våras var hon en av de 25 finalisterna, och på onsdagen var hon en av 16 utvalda att tävla i elitklassen i Flower Grand Prix 2021 på mässan Elmia Garden i Jönköping.

På plats fanns också bland annat både tvåan och trean från SM.

Två hemliga uppdrag 

De tävlande fick två hemliga uppdrag, brudsmycke och bordsdekoration, att utföra. Dessa presenterades för dem först i samband med tävlingen. I år var temat Lust och längtan. Färgpaletten i temat hade fokus på rött och cereise, men tävlingsledningen ville också gärna se nyanser åt aubergine och mustigt mörkgult.

Vann tävlingen gjorde Marinette Månsson, Blomsterdekoratören i Varberg, som har tävlat i blomsterbindning i många år.

Klara Kågefors är nöjd med sin insats, trots att det inte räckte hela vägen fram.

– Det gick jättebra och var så himla kul. Framför allt är det otroligt lärorikt och utvecklande att få vara med i sådana här sammanhang, säger hon.

– Vi fick blommorna tilldelade till båda uppgifterna samtidigt, så då gällde det att grovt planera hela dagen direkt.

Lärorikt efter tävlingen

De tävlande hade sedan 90 minuter på sig per tävlingsmoment.

– Det är väldigt kort tid, och man måste komma på något direkt och sedan behålla den tanken. Först, innan man visste vad man skulle göra, så var det jättenervöst. Man oroar sig för att inte kläcka en lösning, men det var skönt att det släppte direkt för mig.

Tiden efter tävlingen beskriver Klara ändå som den mest lärorika.

– När tävlingen var slut, protokollet ifyllt och poängen utdelade, fick man möjlighet att få detaljerade omdömen av domarna. Man gick med dem och gick igenom allt vad man ska tänka på – saker man kunde ha gjort bättre, men också beröm. Det tar jag verkligen med mig.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt