Annons:

Infarten till Krönsmon från riksvägen kan snart vara helt klar. Foto: Simon Henriksson

Då kan infarten till Krönsmon från riksvägen vara klar – därför har det dröjt

November 2020 skulle av- och påfarten till Krönsmon från riksvägen vara klar. Nästan ett år senare är den fortfarande inte det.
– Går allt enligt projektplan är det klart i månadsskiftet oktober-november, säger tillträdande utvecklingschef Tommy Dahlgren.

Annons:

Under tidig höst 2020 var arbetet med att bygga av- och påfarten till Krönsmon igång. Då var bedömningen att det skulle vara klart i november samma år.

– Det känns fantastiskt bra och är lite grand en milstolpe för oss. Uppgiften jag går på är att det ska vara klart under hösten 2020, sedan när hösten är kan man alltid tvista om. Men det känns jättebra, Krönsmon är något man har hållit på med i många år, sa Thomas Svärd vid det tillfället.

Men i september 2021 är det fortfarande inte helt klart – även om det kan se ut så från riksvägen. Orsaken har varit en tvist med Länsstyrelsen som avslog kommunens beslut att bygga vägen enligt det täkttillstånd som fanns. Kommunen har ansett att ett nytt tillstånd inte behövs och den tvisten är orsaken till fördröjningen. 

Nu ska det dock vara nära.

– I månadsskiftet oktober-november utgår vi från nu om allt går enligt projektplan. Just nu handlar det om de sista justeringarna, så allt administrativt är på plats och de sista fysiska delarna. Man kan säga att det är ett färdigställande kvar och en slutbesiktning från entreprenaden, säger Tommy Dahlgren, som snart tillträder som utvecklingschef.

"Ska bli jätteskönt"

Åker man in mot Krönsmon från riksvägen nu kommer man ett antal meter. Därefter tar det stopp.

– Så som infarten är öppen nu kommer man bara ned till en vändplan. När det väl är klart ska man kunna nå både täkten och hela vägen bort till Åbro, säger Dahlgren.

Hur känns det att få det klart?

– Det ska bli jätteskönt förstås. Gatukontoret har jobbat ganska frekvent med entreprenaden för att få tillstånd. Nu är vi igenom och överens med alla skyddsåtgärder och tekniska aspekter.

"Kommer hjälpa området"

Thomas Svärd har tidigare pratat om att infarten från riksvägen är viktig för intresset för Krönsmon. 

– Det är konkret och klart att det kommer hjälpa området och försäljningsprocessen. Om det kan bli proppen ur-effekt vågar jag inte säga, men att det är klart att osäkerheten kring det här inte är något positivt. Nu känns det positivt att det närmar sig att vara färdigt, säger Tommy Dahlgren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt