Annons:

  • Arbetet med discgolfbanan i Storebro går in i nästa fas

    Elias och Andreas Linder ser med stor tillförsikt fram emot den blivande discgolfbanan i Storebro. Arbetet drog igång på allvar i dag och banan ska vara klar våren 2022. Foto: Ossian Mathiasson

  • Arbetet med discgolfbanan i Storebro går in i nästa fas
  • Arbetet med discgolfbanan i Storebro går in i nästa fas
  • Arbetet med discgolfbanan i Storebro går in i nästa fas

Arbetet med discgolfbanan i Storebro går in i nästa fas

Storebro IF fortsätter att vara på hugget och utveckla området kring Bruksvallen. Nu har arbetet med discgolfbanan gått in i nästa fas. 
– Målet är att banan ska vara spelklar och invigas våren 2022, säger Andreas Linder.  

Annons:

När medborgarförslaget om en discgolfbana blev känt gick Storebro IF ut med att nästa punkt på agendan var att bygga just en discgolfbana runt Bruksvallen, en anläggning som har förvandlats till en mötes- och aktivitetsplats med bland annat padelbana, utegym och naturstig på 2,5 kilometer. 

Nästa satsning är alltså en tävlingsklassad discgolfbana med 18 hål som börjar och slutar vid Bruksvallen i Storebro. 
Arbetet drog igång på allvar i dag. Ett tiotal personer röjde undan träd, buskar och slå på blivande hål sex och Andreas Linder, en av de drivande för att få sporten till Storebro, mätte ut bansträckningen tillsammans med sonen Elias Linder i början av banan när vår tidning kom på besök på lördagsförmiddagen.

– Det vi gör nu är att vi tittar ut sträckningen med var vi ska börja och vilka träd vi behöver ta ner för att öppna upp banan så den blir spelbar. Stora delar av banan ska vara i skogen och det är viktigt att bevara skogsmiljön och lövskogskänslan. Första delen av banan kan man kalla för en parkmiljö så vi kommer öppna upp, ta bort barrträd och behålla lövträd, säger Andreas Linder och fortsätter: 

– Banan kommer gå vidare över kalhygget för att skapa en öppen miljö och vidare in i storskogen. Vi rundar utegymmet och padelbanan och går bakom b-planen. Discgolfbanan kommer följa naturslingan och anläggas utefter den så man spelar aldrig över naturslingan. Den stora grusplanen är en del av banan så vi kommer gena över grusplan för att sedan komma in i skogen igen och gå över vägen. Man går längs järnvägen, vilket kommer vara en utmaning att hålla sig från den. Sista hålet avslutas vid avbytarbåsen. 

Tar inspiration från Västervik

Det blir en discgolfbana på ungefär tre kilometer och föreningens förhoppning är den ska vara tävlingsklassad för att kunna arrangera tävlingar.

En hel del inspiration har tagits från Västerviks discgolfbana med 18 hål. 

– Banan i Västervik är en av Sveriges mest välrenommerade banor och den har vi som förebild. Det ska vara en varierad bana vad gäller miljö där man har parkmiljön, det öppna fältet och storskogen med mera. 

Det är en satsning som föreningen står bakom tillsammans med invånare i samhället och företag som sluter upp och hjälper till med banan.

– Det finns som sagt ett medborgarförslag i grunden, men redan innan hade vi tanken att vi skulle bygga en bana. Det är nu under våren och sommaren som vi har bestämt oss för att vi vill göra detta. Med hjälp av våra ideella krafter och samarbetspartners så blir det möjligt. Flera arbetsgrupper kommer jobba kontinuerligt med detta under hösten.

Målsättningen är att discgolfbanan ska vara spelklar och invigas till våren. 

– Vi blir först med en discgolfbana i kommunen. Det är häftigt att vi som en så liten förening och liten ort i kommunen kan ligga så mycket i framkant. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt