Annons:

Bilden är en genrebild och har inget med berörda personer att göra. Foto: MostPhotos

GRÄNSPOLISEN HÄMTADE EN UR VIMMERBYFAMILJEN PÅ SKOLAN

På måndagen hämtades en ur den utvisningshotade Vimmerbyfamiljen på Vimmerby gymnasium. Det skriver Vimmerby Tidning på tisdagen. 

Annons:

Vimmerbyfamiljen har bott i Sverige i över 15 år. Trots det ska familjen utvisas till Kosovo. Den senaste tiden har hela familjen levt gömda i en annan del av landet.

Enligt Vimmerby Tidning är familjen tillbaka i Vimmerby sedan några dagar tillbaka. På måndagen gick en av sönerna i familjen till gymnasiet. Där blev han hämtad av gränspolisen som satte handfängsel på honom och körde honom till Kriminalvårdens förvaring i Växjö, rapporterar Vimmerby Tidning.

– En rektor hämtade honom i klassrummet och i korridoren väntade fyra poliser, de tog honom och satte handfängsel på honom som om han var kriminell, berättar pappan för Vimmerby Tidning. 

Caroline Wohlfart, rektor på det program där sonen är elev, säger så här till Vimmerby Tidning: 

– Jag kan inte berätta mer än att gränspolisen kontaktade oss och vi får inte motarbeta andra myndigheter utan måste svara på frågor och säga som det är. Och eftersom han var här på måndagen blev det som det blev. Jag vet inte hur gränspolisen fått informationen. 

Vimmerby Tidning har även pratat med sonen i familjen som hämtats av gränspolisen.

– Jag gick till skolan som en normal elev, innan skoldagen var slut kom fyra poliser och hoppade på mig i korridoren, tryckte ner mig på golvet och satte på handfängsel.  Nu sitter jag inlåst som en brottsling och vet ingenting om vad som ska hända med mig, säger han från cellen till tidningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt