Annons:

Flera covid-19-fall på skola i kommunen

Det har varit flera fall av covid-19 på Brännebro skola. Foto: Vimmerby kommun

Flera covid-19-fall på skola i kommunen

Det har varit flera fall av covid-19 bland elever på Brännebro skola. Det rapporterar Vimmerby Tidning på torsdagen.

Annons:

Det ska röra sig om fyra fall av covid-19 under den senaste veckan. Det ska röra sig om lindriga symtom för samtliga drabbade.

– Det är fyra elever som konstaterats smittade under den senaste veckan. Föräldrarna har testat sina barn och eleverna har haft lindriga symtom, säger Hetem Begu, rektor på Brännebro skola i Gullringen. 

Eleverna har fått stanna hemma, men erbjudits möjligheten att ansluta digitalt till undervisningen.

– Vi har kunnat erbjuda dem att ansluta digitalt eftersom de tack och lov haft lindriga symtom. Vi har också haft kontakt med smittskyddsläkaren om åtgärderna vi satt in, säger Begu.

Brännebro skola har knappt ett 30-tal elever. Att helt stänga skolan, som gjorts på flera håll i södra länsdelen, har inte varit aktuellt.

– Brännebro är en liten skola och vi har inte sett faran på det sättet. Vi följer de rekommendationer och restriktioner som finns. Eleverna som bekräftats smittade får stanna hemma i sju dagar och kan återvända när de varit helt feberfria i två dagar. Vi har haft kontakt med smittskyddet och har gjort bedömningen att friska barn och pedagoger kan komma till skolan.

Snart väntar höstlovet och Hetem Begu hoppas att fler fall inte ska uppkomma.

– Vi vill tro på det bästa och det är inte läge för panik. Vi har meddelat vårdnadshavare och föräldrar efter varje fall och har kontakt med smittskyddet. Vi tror att det har begränsats till de här eleverna, men kan inte veta det till 100 procent. Vi känner oss trygga med åtgärderna vi har vidtagit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt