Annons:

Bilden är en genrebild. En utbildning till specialistundersköterska startas på Campus Vimmerby. Foto: MostPhotos

Två nya utbildningar till Campus – kan komma fler nyheter

Två nya utbildningar är klara för Campus Vimmerby till hösten 2022. Utöver en tvåårig högskoleutbildning till webmaster är det också en yrkeshögskoleutbildning till specialistundersköterska med inriktning mot äldre och välfärdsteknik. 

Annons:

Utbildningen till webmaster beskrivs som bred sett till innehållet.

– Den behandlar allt från den kreativa designbiten till den tekniska programmeringen. Den passar många, både den som precis tagit studenten och den som vill byta bana i karriären. Det känns väldigt roligt att kunna tillgängliggöra en utbildning som vi vet att många kan tänkas gå och där regionens företag efterfrågar kompetensen, säger campuschefen Mattias Nordqvist, i ett pressmeddelande.

Utbildningen till specialistundersköterska med inriktning äldre och välfärdsteknik är tvåårig och läses på halvfart.

– Med tanke på att den som läser utbildningen redan är undersköterska är upplägget med studier på halvtid gynnsamt. Det möjliggör för att fortsätta arbeta vid sidan av, berättar Mattias Nordqvist.

Kan bli fler nyheter

Utbildningens innehåll är framtaget av arbetsgivare inom kommuner och regioner för att motsvara den kompetens som efterfrågas.

Den erfarenhetsbaserade utbildningen till grundlärare i fritidshem får också en till start och det blir även ett sista intag till redovisningsekonom på Campus Vimmerby nästa höst. 

– Det är fortfarande ett antal veckor kvar innan vi får besked om de yrkeshögskoleutbildningar vi ansökt om. Det kan komma fler nyheter, säger Nordqvist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt