Annons:

  • Vimmerby Sparbank kliver in som namnsponsor för discgolfbanan i Storebro, en bana ska stå klar och invigas i sommar. På bilden ses Eva Kindstrand och Andreas från Storebro IF och Carolina Davidsson från Vimmerby Sparbank. Foto: Ossian Mathiasson

  • 18-hålsbanan vid Bruksvallen i Storebro får namnet SIF Vimmerby Sparbank Discgolfpark.

Här är företaget som får sitt namn på nya discgolfbanan i Storebro

Den tävlingsklassade discgolfbanan i Storebro ska stå klar och invigas i början av juni. Nu står det klart att Vimmerby Sparbank kliver in som namnsponsor för hela anläggningen.

– De har ett likadant synsätt på föreningsliv som vi har, säger Andreas Linder, drivande i Storebro IF:s arbete med discgolfparken vid Bruksvallen. 

Annons:

Storebro IF är en mycket aktiv idrottsförening som är involverade i det mesta i samhället och lägger pengar och energi på att utveckla området kring Bruksvallen. Det senaste projektet som klubben har satt tänderna i är att bygga en tävlingsklassad discgolfbana med 18 hål som börjar och slutar vid idrottsanläggningen. 

– Efter ett lyckat padelprojekt, där vi var tidigt ute här i trakten, kände vi att discgolf kunde vara nästa grej att vara tidiga på. Det är en inkluderande och tillgänglig sport där alla kan vara delaktiga i någon form. Vi tog ett snabbt beslut om att vi skulle bygga en 18-hålsbana och kontaktade de som vi behövde kontakta, det vill säga Södra Skogsägarna som har mycket av marken runt omkring oss. De var oerhört positiva och såg gärna att vi kom ut i deras skog, säger Andreas Linder.

Banken går in som namnsponsor

Discgolfprojektet är en investering på drygt 250 000 kronor plus 3 000 ideella arbetstimmar från folk som vill hjälpa till.

Föreningen bjöd i fredags in till en pressträff för att droppa en nyhet. Vimmerby Sparbank är en av flera samarbetspartners och namnger banan som kommer heta ”SIF Vimmerby Sparbank Discgolfpark”. 

– Vi måste kunna finansiera projektet som är bundet med en stor kostnad. Tack vare att vi har ett välvilligt inställt näringsliv så kommer vi lösa det. Vimmerby Sparbank är synonymt med föreningsliv i Vimmerby kommun och har lång tradition av att vara involverade i föreningar. De har ett likadant synsätt på föreningsliv som vi har, säger Andreas Linder. 

"Fulltecknad när det gäller hålsponsring"

Carolina Davidsson på Vimmerby Sparbank tycker att det är roligt att banken blir namnsponsor för anläggningen. 

– Vi fick frågan om vi ville ställa upp och kände direkt att det gör vi gärna med tanke på att det är en sport för alla. Vi är en sparbank som vill vara för alla. Vi har kunder här i Storebro där vi känner att vi vill finnas och synas. Jag tror att det kommer bli kanon, säger Carolina Davidsson. 

Vad kan ni säga om den överenskomna dealen?

– Den är givetvis betydande i och med att vi sätter Vimmerby Sparbanks namn på banan. De har gjort ett ordentligt åtagande, men jag vill inte gå ut med några summor, säger Linder. 

Det lokala näringslivet har verkligen ställt upp för att klubben ska kunna genomföra detta projekt. 

– I detta projekt har vi fått in väldigt många nya samarbetspartners som finansiellt hjälper oss att kunna täcka kostnader som uppstår. Banan är fulltecknad när det gäller hålsponsring och det är mestadels nya företag. Det är oerhört roligt och har varit en grundförutsättning för att vi ska kunna genomföra projektet. Sparbanksstiftelsen är med i projektet och har återigen bidragit med pengar. Det är vi oerhört tacksamma för. Det är ytterligare ett tecken på hur banken ser på den lokala marknaden och vikten av föreningslivet. Det krävs också en ganska rejäl insats i föreningen. När vi är färdiga räknar vi med att vi har lagt 3 000 timmar och vi är i detta nu uppe i drygt 600 timmar, säger Linder.

Då ska discgolfparken invigas

Bansträckningen är drygt två och en halv kilometer om man går fågelvägen och banan är långt ifrån färdig men arbetet pågår för fullt. 

– Vi har haft två hack i skivan. Sista arbetsdagen innan nyåret förstördes på grund av snön och stormen gjorde att vi missade några dagar till plus att den tog ner lite för många träd. Vi ligger annars väldigt bra till och banan är framtagen. De träd som ska ner är nere, säger Linder. 

De tre första hålen är helt färdiga med teemattor och korg och tanken är att anläggningen ska vara klar för invigning den 6 juni. 

– För en liten förening som Storebro IF är ett sånt här projekt egentligen omöjligt. Tack vare att vi får hjälp från det lokala näringslivet så vi klarar det finansiellt. Södra skogsägarna kommer hit med maskiner och personal och hjälper till, säger Linder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt