Annons:

Ica Kvantum har stått för årets sociala insats

Pelle Lindqvist och ICA Kvantum fick ta emot pris för årets sociala engagemang på Vimmerbygalan. Foto: Linus Johansson

Ica Kvantum har stått för årets sociala insats

Ica får årets sociala pris på Vimmerbygalan. Ägaren Pelle Lindqvist är glad över både priset och samarbetet med Vimmerby IF.
– Det känns bra i magen när man ser att saker som man gör betyder mycket för andra, säger han.

Annons:

I flera år har Ica Kvantum sponsrat med mellanmål till Vimmerby IF:s eftermiddagsverksamhet. Det är en av anledningarna till att man i kväll fick pris för 2016 års sociala engagemang. Så här lyder motiveringen:

”ICA Kvantum i Vimmerby har under flera år visat ett stort socialt engagemang. Detta både genom att stödja det lokala föreningslivet och olika projekt i Vimmerby. Företaget har ställt upp för och stöttat individer som haft särskilda behov och berett dem en plats för lärande, praktik och utveckling, för att ge dem en chans på arbetsmarknaden. ICA Kvantum i Vimmerby framhåller ICA- gruppens grundläggande värderingar om allas lika värde, vilket både innebär ett socialt- och samhällsansvar samt ökar attraktionskraften för ICA Kvantum som förebild. ICA Kvantum engagerar sig i sin omvärld för att bidra till ett hållbart och bättre samhälle för alla, medarbetare som kunder.”

 – Förhoppningsvis har vi fått priset för att man tycker att vi hjälper till och påverkar många. För vår del har Vimmerby IF:s arbete stämt bra överens med våra tankar och värderingar och många kan ta del av eftermiddagsverksamheten. Att man själv har ett stort fotbollsintresse gör inte saken sämre, säger Pelle Lindqvist.

 Lättare in i arbetslivet

För några dagar sedan meddelade Vimmerby IF att Ica Kvantum kommer att stötta skapandet av Asllani Court.

– Det senaste initiativet med Asllani Court känns bra. Det kan bli en samlingspunkt för alla.

Ett annat skäl till priset är att Ica ofta stöttar individer som har det tufft på arbetsmarknaden och försöker vara generösa med praktik och arbetsprövning.

– Vi försöker också hjälpa till när vi får frågor om olika praktikplatser. Vi säger inte ja varje gång, men vi vill vara med och bidra där också. Alla människor har olika förutsättningar, och den lilla insatsen det kräver av oss betyder förhoppningsvis mycket för de här personerna. Det handlar både om olika funktionshinder, arbetsprövning och människor med utländsk bakgrund som får möjlighet att lära sig språket. Det är inte jättestora insatser, men det betyder en hel del.

"Tillsammans kan vi göra mycket" 

Engagemanget i samhället har funnits från början.

– Någonstans kommer det nedärvt som ICA-handlare. Jag tror att det är vanligt för Ica-handlare oavsett ort. Det har det varit för oss från första början. Det ger en varm magkänsla hos en själv att man får vara med och bidra lite. Det är många som bidrar till att göra Vimmerby bättre och vi får vara glada och tacksamma för att vi blivit utnämnda. Det är kul att de delarna i vårt företagsskap kommer fram. Då har det berört någon och då har vi gjort något bra. Ingen kan göra allt i Vimmerby, men tillsammans kan vi göra mycket.

 Hyllar David Lindgren

Samarbetet med Vimmerby IF är inne på tredje året.

– Det var ett test egentligen. De såg ett behov av att den typen av verksamhet och ville att den skulle vara tillgänglig för alla. Både från VIF:s sida och vår sida var det viktigt att det inte skulle vara förknippat med en kostnad och då kände vi att vi går in och hjälper till med mellanmål. Jag tycker att det har blivit så pass bra att det inte har varit svårt att fortsätta engagemanget, säger Lindqvist och fortsätter:

– Sedan har Vimmerby IF en fantastisk kraft i David Lindgren och då är det inte jättesvårt att själv bli engagerad. Han brinner för alla de här delarna som vi blivit engagerade i. Det är inte svårt att vilja bidra när det finns någon på andra sidan. Han har en stor del i det här priset. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt