Annons:

Asllani Court närmar sig ett förverkligande: ”Känns häftigt”

Efter att ICA gått in med pengar i Asllani Court är projektet nu närmare att förverkligas.

Asllani Court närmar sig ett förverkligande: ”Känns häftigt”

Finansieringen av Asllani Court är inte i hamn ännu. Men efter att ICA gått in med ekonomiska medel börjar det närma sig.
– Det känns häftigt, tycker Pelle Lindqvist på ICA Kvantum i Vimmerby.

Annons:

Vimmerby IF arbetar sedan en tid tillbaka med att skapa Asllani Court i Bullerbyn i Vimmerby. Ett stort steg mot ett förverkligande togs förra veckan, när det meddelades att ICA går in i projektet. I dag utvecklade David Lindgren i VIF och Pelle Lindqvist på ICA Kvantum i Vimmerby samarbetet.

– Vi har sedan tidigare haft ett väldigt bra samarbete med ICA Kvantum och Pelle och det har legat till grund för att ICA centralt nu har valt att stötta ICA Kvantum i Vimmerby och på så sätt bidra till att göra Asllani Court möjligt, säger David Lindgren.

Projektet valdes ut

Pelle Lindqvist:

– Samarbetet som vi har haft med Vimmerby IF har utvecklats över tid. Från den traditionella reklamskylten till mer mjuka värden. Klubbens tankar kring Asllani Court sammanfaller ganska väl med ICA:s 100-årsfirande. I samband med det har ICA Sverige tillsatt en pott med pengar som de delar ut till lokala engagemang. Det är upp till varje handlare att skriva ned en ansökan och sen blir det en gallring. Det känns häftigt att vi har blivit utvalda bland ett 100-tal engagemang. Att vi nu kan skicka de pengarna vidare till något som kommer att hända i Vimmerby känns väldigt bra.

Projektet kring tjejtruppen och Asllani Court är något som går att utveckla ytterligare, tror Pelle Lindqvist.

– Det här är verkligen något som kan leva vidare. I förlängningen hoppas jag att Vimmerby IF och vi på ICA Kvantum kan hitta andra bitar som projektet kan leda till. Det kanske kan vara att arrangera en cup för tjejer på Asllani Court, till exempel. Det är många idéer som skulle kunna sjösättas när det väl är på plats, säger Pelle Lindqvist.

För diskussioner

Han berättar vidare att projektet med tjejtruppen och Asllani Court har gett ringar på vattnet inom ICA.

– Sedan det blev klart att vi var ett av de utvalda engagemangen har jag märkt att det finns ett stort intresse för detta internt på ICA. Jag har fått många samtal från personer i olika delar av organisationen. Det bevisar att det ligger en bra idé bakom vår ansökan.

David Lindgren är förstås glad över att Asllani Court nu är närmare att bli verklighet.

– För oss känns det bra att ett företag som delar våra värderingar nu tar första steget och är med på det här tåget. Det var en stor och viktig pusselbit.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Förra veckan hade vi en planläggare här som tittade på vad som går att göra med planens underlag och vad det skulle kosta att lägga nytt. Kommunen har också fått ett kostnadsunderlag och så får vi se vad de kan hjälpa till med. Vi ska också träffa Vimarhem och berätta om våra ambitioner. Vi för också diskussioner med andra samarbetspartners för att detta ska kunna bli verklighet, säger David Lindgren.

”En stor succé”

En del i det hela är också den så kallade tjejtruppen, ett projekt där tjejer med invandrarbakgrund ska få ta större plats.

– Projektet med tjejtruppen är redan en stor succé och vi har hittat en metod som funkar jättebra i Vimmerby. Nu har vi också en ambition att få till ett F10-lag som kan spela i Bullerby Cup. Det vore fantastiskt om vi kan lyckas med Asllani Court också.

David Lindgren hoppas att Asllani Court ska stå klart under den här säsongen.

– Vi är inte där i dag att vi kan börja bygga här och nu. Men när allt är satt och bestämt tror jag att det kan gå ganska snabbt. Sen om det är om en månad eller två eller när det kan vara vet jag inte. Jag har tidigare sagt att ambitionen är att det ska vara klart till sommaren. Det är kanske väl optimistiskt från min sida, men samtidigt känns det inte som en omöjlighet, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt