Annons:

Fritidshemmet i Södra Vi skänker pengar till krigsdrabbade Ukraina

Tallbackens fritidshem på Södra Vi skola har anordnat en loppis och skänkt pengar till UNHCR och krigsdrabbade Ukraina. Foto: Privat

Fritidshemmet i Södra Vi skänker pengar till krigsdrabbade Ukraina

Tallbackens fritidshem på Södra Vi skola anordnade en loppis på tisdagen och skänktes alla intäkter till UNHCR och krigsdrabbade Ukraina. 
– Jag trodde inte att vi skulle få in så mycket, säger Angelica Hansson, lärare på Tallbackens fritidshem. 

Annons:

Fritidshemmet i Södra Vi bjöd på tisdagen in till föräldrafika och anordnade i samband med det en loppis efter att man hade rensat ut skyddsrummet.

– Istället för att kasta sakerna som går att använda och som vi inte använder kände vi att vi kan sälja dem och skänka intäkterna till UNHCR och Ukraina. Vi fick ihop en del grejer och det var några som rensade i sina hem också. Vi meddelade vårdnadshavarna om att vi skulle ha en liten loppis. Man fick kika, köpa och skänka valfri summa. Man fick köpa det man ville ha och swisha valfri summa så vi satte inga priser på sakerna. Vi sålde bland annat spel, tavlor och vattenpistoler, säger Angelica Hansson. 

Nästan 4 000 kronor till Ukraina

Pengarna som skänks till UNHCR och Ukraina uppgår till 3 940 kronor. Loppisen inbringade 1 970 kronor, men siffran dubbleras då den 77-årige miljardären Roger Akelius lovar att kliva in och matcha alla Ukrainabidrag som ges till UNHCR och Unicef i mars genom sin välgörenhetsstiftelse Akelius Foundation. 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har tidigare gått ut med att alla skyddsrum i Sverige ska kunna ställas i ordning på 48 timmar vid höjd beredskap. Skyddsrummet på Södra Vi skola är nu iordninggjort. 

– Vi har tidigare använt skyddsrummet som förråd så barnen hjälpte till att rensa bland sakerna som fanns i skyddsrummet och lokalen som vi använder oss av, säger Angelica Hansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt