Annons:

LIVSMEDELSJÄTTEN STÄNGER EN AV SINA BUTIKER I VIMMERBY

Coop stänger sin butik i centrala Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

LIVSMEDELSJÄTTEN STÄNGER EN AV SINA BUTIKER I VIMMERBY

Livsmedelsjätten Coop stänger sin butik i centrala Vimmerby. Samtidigt satsar man på att bygga ut den senaste butiken, den på Fiskaregatan, med 500 kvadratmeter.

Annons:

Coop har den senaste tiden haft två butiker i Vimmerby. Nu läggs en av butikerna ned. Det är den butik som funnits längst i Vimmerby – i de centrala delarna av staden och i den fastighet som ibland kallas "Coop-huset". 

Coop Vimmerby Norrtullsgatan ska avvecklas under våren och sista försäljningsdag är 15 maj. Personalinformation hölls under onsdagen samtidigt som dialog med facket har inletts.

"Bakgrunden till nedläggningen är att butiken under lång tid har haft svårt med lönsamheten och att den negativa trenden inte gått att vända inom överskådlig tid. Anledningen är bland annat ett kraftigt minskat kundflöde till butiken", skriver Coop i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt tråkigt att behöva stänga en butik oavsett lokalisering och anledning. Coop har funnits på Norrtullsgatan i många år och vi har de senaste åren arbetat med att anpassa vårt erbjudande lokalt för att möta kunder och medlemmar i Vimmerby. Tyvärr har våra insatser inte haft den positiva utväxling vi hoppats på. Därför väljer vi nu att koncentrera verksamheten till butiken på Fiskaregatan och vi ser positivt på den framtida satsning som nu ligger för dörren, säger Richard Hedsand, vd på Coop Oskarshamn.

Bygger ut den andra butiken

Vid butiken på Fiskaregatan kommer en utbyggnad att ske. Butiken ska byggas ut med 500 kvadratmeter och gå från 1 000 kvadratmeter till totalt 1 500 kvadratmeter. Flera delar av butiken ska få en rejäl uppfräschning.

"Coop Fiskaregatan i Vimmerby kommer att byggas ut under året vilket bland annat kommer innebära ett större färskvarusortiment, bättre utbud av frysta varor och en ny delikatessavdelning. Dessutom kommer man få en ny förbutik för post och spel. Man väljer även att satsa på onlinehandel genom att implementera en Hämtalösning för butiken samt erbjuda kunderna Coops mobila betallösning Scan & Pay. Onlinehandelssatsningen innebär också att kunder och medlemmar kommer att få ett större utbud av lokalmat", skriver Coop Oskarshamn i pressmeddelandet.

– Butiken ligger på absolut bästa läge i Vimmerby och det var en självklarhet för oss att satsa och vidareutveckla butiken med en rad olika tjänster och lösningar. Dessutom tittar vi även på att utöka öppettiderna för butiken och på så sätt vara ännu mer tillgängliga för våra kunder och medlemmar i kommunen, säger Richard Hedsand, vd Coop Oskarshamn.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt