Annons:

  • Renoveringen genomförs tidigare än planerat – inga tider i idrottshallen kan nyttjas

    Vimmerby gymnasiums idrottshall ska renoveras både invändigt och utvändigt. Från och med denna vecka är idrottshallen stängd och hyresgästerna kan framöver inte nyttja sina tider. Foto: Ossian Mathiasson

  • Renoveringen genomförs tidigare än planerat – inga tider i idrottshallen kan nyttjas

Renoveringen genomförs tidigare än planerat – inga tider i idrottshallen kan nyttjas

Vimmerby gymnasiums idrottshall brottas med både fukt- och luktproblematik som behöver åtgärdas. Det invändiga arbetet skulle ha utförts under sommaren men det är mer omfattande och tidskrävande än man först planerat för. 

Annons:

Gymnasiets slitna idrottshall har både gamla fuktskador men även pågående fuktproblematik som gör att det har fattats beslut om en invändig och utvändig renovering. Om man åker förbi idrottshallen kan man se att de första utvändiga åtgärderna har inletts och pågår under våren.

– Vi lägger om dränering och tätskikt på grundmuren för att åtgärda vatteninträngning. Det vi har jobbat med under den senaste månaden är att dräneringen hamnar rätt och att dagvatten som kommer från tak och mark inte skapar så hårt tryck ner mot grundmuren, säger Torbjörn Bergström, fastighetschef på Vimmerby kommun.

Inga idrottslektioner i hallen under våren

Ursprungsplanen var att göra det invändiga arbetet under sommaren. Det har dock visat sig bli mer omfattande och tidskrävande än man först planerat för. Idrottshallen är från och med denna vecka stängd för alla hyresgäster. 

För gymnasieeleverna blir det inga idrottslektioner inomhus under resterande del av terminen. 

– Nu efter påsklovet ska gymnasieskolans elever ha antingen utegympa eller teori. Vi har gått in och börjat jobba invändigt i idrottshallen. Vi demonterar ribbstolar och väggar och plockar ner ytterväggen. Det har nämligen suttit tryckimpregnerade träreglar som har orsakat vissa fukt- och vattenskador som måste åtgärdas nu. Vi passar också på att göra nya utrymningsvägar och kolla upp det ventilerande idrottsgolvet, säger Torbjörn Bergström. 

Etapp två vid samma tid nästa år

Etapp ett genomförs nu och tanken är att etapp två blir vid samma tidpunkt nästa år.

– Då ska vi titta på omklädningsrummen för att åtgärda byggnadsbrister och få till bättre logistik och utrymme. När det till exempel sker ett skifte, en klass ut och en klass in, blir det ingen bra logistik så det ska vi försöka åtgärda. Planen är inte riktigt klar än utan vi har en arkitekt som jobbar med den nu. 

Det finns ingen möjlighet för gymnasieeleverna ha idrott i någon annan idrottshall fram till sommarlovet?

– Nej, det är så hårt tryck på alla våra idrottshallar och det hänger ihop med att det är mer lektionstimmar gymnastik i skolplanen nu än vad det var förut. Vi har också fler elever i Vimmerby än vad de kanske dimensionerande för så det är stenhårt tryck på alla idrottshallar. 

Det invändiga och utvändiga arbete som utförs under innevarande år ligger på fem miljoner kronor och tas från investeringsbudgeten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt