Annons:

Jonas vill hjälpa andra med hälsan:

Jonas Hämäläinen startar JH Hälsocoach nu. Foto: Privat

Jonas vill hjälpa andra med hälsan: "Något jag funderat på i många år"

Jonas Hämäläinen är välkänd i Vimmerby med omnejd. Han har tidigare drivit Nordic Fönster framgångsrikt och ägnar sig i dag åt en padelhall i Storebro. Nu gör han nästa satsning kring hälsa och välmående.
– Det är något jag har funderat på i många år, men som det inte har funnits tid till tidigare, berättar han. 

Annons:

Han blev själv extremt utmattad som 30-åring. Nu vill Jonas Hämäläinen hjälpa andra att få balans i livet genom sitt nya företag JH Hälsocoach.

– Jag skulle kunna skriva en uppsats om min bakgrund och mina hälsoproblem som i mitt fall orsakats av stress, hög press på sig själv och aldrig vilja ha tråkigt. ”Sova kan man göra när man dör” har alltid varit mitt motto.Men att aldrig slappna av eller återhämta sig vare sig på jobb eller fritid gör att allt till slut blir ett jobbigt måste. Även det man själv uppskattar och vill göra. Lägg sedan till familj och hus på det... Du blir framförallt inte den människan du normalt sett är och borde vara, säger Jonas Hämäläinen.

Hans egna lärdomar och erfarenheter tar han med sig in i det nya projektet.

– Efter många år av gasande med fysiska besvär och extrem trötthet fick jag till slut bukt på mina problem. Ett efter ett försvann de efter att ha förändrat olika saker i livet. Däremot är min sömn som jag förstörde för många år sedan inte optimal än även om jag vet hur jag kan påverka och hantera den idag. Men att förstöra sin sömncykel är bland det värsta du kan göra.Även om det tagit mer än tio år av studier och tuffa erfarenheter så har min utmattning gjort att jag lärt mig otroligt mycket på vägen och såklart fortfarande lär mig. Inte bara om kost, träning, hälsa, stress och sömn utan även om hur relationer och livsstil och syn påverkar ditt mående och när det är dags att agera. Jag hade absolut levt om mina senaste 20 år om jag kunnat och vetat det jag vet idag redan då. Med undantag för min dotter. Därför vill jag syssla med detta och vet att jag kan hjälpa väldigt många innan de begår samma misstag som jag har gjort.

"En problemlösare"

Jonas Hämäläinen har funderat på att göra det här i flera år, men först nu tar han steget.

– Jag kände för flera år sedan att jag ville syssla med det här då jag insett att väldigt lite människor vet tillräckligt mycket om hur man själv kan förändra och påverka sin hälsa. Om många fler visste det jag vet i dag så hade väldigt få vuxna och barn behövt vara sjuka eller må dåligt. Det handlar inte om att ge upp allt som många tror. Men självklart måste vissa det under en period. En av mina egna behandlingar var att jag svälte mig själv i två veckor. Det var bland det sjukaste och jobbigaste jag gjort. Inget jag skulle rekommendera någon annan i det tillståndet jag var. Men jag rättade till just det problemet. En betydligt trevligare behandling har varit när min sambo kliat en för att få huvudet, hjärnan och hela kroppen att slappna av. 

JH Häslocoach kommer handla om att gå på djupet för att hitta roten till problemen.

– Det är en helhetslösning jag vill presentera. Alla individer är olika och alla har olika funktioner och kroppar samt vad som påverkar dem. Det är det spännande med detta. Jag är en problemlösare och gillar att göra detektivarbetet som behövs för att hitta roten till besvären och lösningen till problemet.

Jonas Hämäläinen har sjösatt sin nya satsning nyligen och driver en Facebook-sida. 

– Exakt hur det kommer fungera beror förstås på individen. Vi inleder med ett intromöte på en timme och därefter grottar vi ned oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt