Annons:

Sju av 19 villatomter i Nybble bokades direkt på måndagen. Foto: Simon Henriksson

Tomterna i Nybble har släppts – så många är redan bokade

På måndagen släpptes de 19 nya villatomterna i området Nybble till allmänheten. På måndagskvällen var sju tomter bokade.
– Det finns ett intresse, säger mäklaren Susanne Gustafsson.

Annons:

Priserna på de 19 nya tomterna som kommunen skapat i området Nybble varierar mellan 310 000 och 460 000 kronor. Det rör sig om tomter i storleksordning kring 1 000 kvadratmeter med några mindre och några större. 

Susanne Gustafsson, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, visste att det fanns ett intresse för området. Tidig måndagskväll var sju tomter bokade.

– Det är svårt att säga precis vad man väntar sig, men de här som bokat har visat intresse i ett tidigt stadie. Det är många som har haft frågor om området och visat intresse, säger hon.

Fler tomter kan komma att bokas inom kort.

– Det finns intresse från flera som vill fundera ett tag.

"Populärt område"

Hon säger att det i huvudsak är unga familjer som bokat tomterna.

– Som jag har sagt tidigare tror jag att läget spelar in. Det är ett jättebra läge med stan så nära, men ändå en känsla av landsbygden. 

När tror du att alla tomter är reserverade?

– Det är svårt att säga. För vissa tar det lite längre tid att fundera, men jag tror att det kommer vara ett populärt område. Ingen räknar med att sälja av allt på en gång. När kommunen tar fram ett nytt, större område så tänker man säkert att man ska kunna erbjuda det till folk som vill flytta hit också. 

Hon säger att det fortsätter att vara intresse för Nosshult, det område som kommun senast tog fram före Nybble.

– Jag sålde en häromdagen där ute, så det kommer lite undan för undan.

Utöver villatomterna har även Astrid Lindgrens Värld planer på ett personalboende i Nybble. Dessutom planerar kommunen för både ett äldreboende och en förskola.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt