Annons:

Dags för loppispremiär på mindre yta – här är arrangörens vädjan

På lördag är det premiär för sommarloppisarna i Målilla. Det skulle egentligen ha varit förra veckan, men man har tagit hänsyn till kommunen som gör fint på området vid Skeppet och skolan. "Nu väntar vi bara på att maskinerna ska flyttas, sedan är allt klart", säger Bo Bergman, Håkan Pettersson och Asta Pettersson. Foto: Lotta Madestam

Dags för loppispremiär på mindre yta – här är arrangörens vädjan

Nu har polisen gett klartecken. Tillståndet var sista pusselbiten som föll på plats för att loppisarna vid Skeppet ska kunna genomföras i sommar.
– Nu väntar vi bara på att gräsytan ska tömmas på maskiner, så är allt klart inför lördag, säger Asta Pettersson.

Annons:

Och det har kommunen lovat, att det ska göras i tid inför premiären.

– Egentligen var tanken att vi skulle varit igång nu, att första loppisen skulle varit den 28 maj. Men det var tur vi sköt på det, vi måste ta hänsyn till kommunen som gör fint här ute. Så det är klart vi ska samarbeta, säger Asta Pettersson, föreståndare på Skeppet.

25 procent mindre yta

Genom att kommunen förbättrar området intill Skeppet och skolan blir dock loppisytan mindre.

– Vi har fått löfte att använda kommunens parkering, men det handlar om ungefär en fjärdedel som går bort, säger Håkan Pettersson. Så vi vill vädja till försäljarna att inte breda ut sig så mycket. Hjälps alla bara åt, så löser det sig säkert bra ändå.

Juni till september

Skeppet fick nyligen klart med polistillståndet, det var sista pusselbiten som behövde falla på plats för att traditionen ska kunna leva vidare.

Nu planerar man köra juni till i vart fall två veckor in i september, kanske längre det avgörs av vädret.

– Sommaren 2020 ställde vi in helt och förra året hann vi ha två loppisar, med runt 100 säljare i snitt, innan restriktionerna satte stopp. Så länge det finns ett intresse så håller vi på med vår sommarloppis, säger ordförande Bo Bergman.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt