Annons:

På dagen tio år efter examen – Lina blir ny apotekschef i Ankarsrum

Lina Sällberg från Södra Vi är ny chef på Apoteket i Ankarsrum. Foto: Privat

På dagen tio år efter examen – Lina blir ny apotekschef i Ankarsrum

Nästan på dagen för tio år sedan tog Lina Sällberg, som bor i Södra Vi, examen från farmaceutprogrammet. Hon har sedan dess jobbat i Vimmerby – men blir nu ny apotekschef i Ankarsrum.
– Det ska bli spännande att få en ökad insikt i företaget, säger hon.

Annons:

Lina Sällberg har varit anställd på Apotek Hjärtat i Vimmerby sedan mars 2011 och som farmaceut efter examen året därpå.

– Jag har jobbat där i elva år och var anställd på timmar innan det. Jag sommarjobbade också där, berättar Lina Sällberg. 

Hon har varit såväl farmaci- som varuansvarig och sedan början av detta året även varit läkemedelsansvarig i Mörlunda. Från och med i dag, alltså på dagen tio år sedan examen, är hon inte längre anställd i Vimmerby.

Hon tillträder istället tjänsten som apotekschef i Ankarsrum.

– Jag har varit utlånad dit i ett år ungefär och trivts väldigt bra. Allt är förstås nytt och ganska läskigt, men jag hoppas att det ska gå bra med stöttning från kollegor och högre chefer.

"Ska bli spännande"

Apoteket i Ankarsrum är ett enmansapotek och viktigt för Ankarsrum, Blackstad, Hjorted, Totebo och andra omkringliggande orter. 

– Upptagningsområdet är ganska stort och jag trivs som sagt väldigt bra på just det här specifika apoteket. Jag har aldrig haft några drömmar om att bli chef tidigare, men det ska bli spännande att lära sig mer och få ökad insikt i företaget och så, berättar Lina Sällberg.

Hon har noggrant övervägt beslutet.

– Jag hoppas att det ska fungera och ser fram emot det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt