Annons:

Norrsken lyste på nytt upp himlen i våra trakter – nu var vännerna väl förberedda

Vännerna Lina Sällberg och Emma Kull var väl förberedda på att chansen var stor att få se norrsken i de här trakterna på torsdagskvällen och båda fick sin revansch efter att ha missat det förra gången. Foto: Emma Kull

Norrsken lyste på nytt upp himlen i våra trakter – nu var vännerna väl förberedda

Lina Sällberg i Södra Vi missade förra chansen norrsken syntes i trakterna. Genom att gå med i en grupp på Facebook hoppades hon vara bättre uppdaterad nästa gång – och på torsdagskvällen fick hon en ny chans.

Annons:

Helgen vecka två när norrskenet syntes senast, faktiskt så långt som nere i Skåne, missade Lina Sällberg ljusfenomenet.

– Min man såg det när han var ute på kvällspromenad med hundarna, men inte jag, säger hon. Så jag tänkte att nästa gång chansen ges ska jag inte gå miste om den, så jag blev medlem i gruppen ”Norrsken” på Facebook.

Tidigare under torsdagen lades ett observationsinlägg ut i gruppen: "Nu kör vi! Detta kan bli riktigt, riktigt bra. Solvinden har legat på ordentligt hela eftermiddagen och stark sydlig riktning. Detta gör att atmosfären är ordentligt uppladdad och bara väntar på att frisättas i form av grön färg". Ett inlägg som har 4 550 kommentarer och bilder som delades från olika håll av Sverige.

Väl förberedd

Vännen Emma Kull hade också tipsat, så Lina Sällberg var väl förberedd och passade på efter stallet, som ligger några kilometer utanför Södra Vi. Där är det lite mörkare så norrskenet syntes bättre mot den nattsvarta himlen.

Hur upplevde du det?

– Det var som jag hade tänkt mig. Det var inte jättestarkt eller länge, men väldigt tydligt.

Har det här ökat ditt intresse för norrsken?

– Lite kanske. Det vore roligt att se igen och lite tydligare. Tanken har slagit mig att jag skulle vilja åka norröver, men inte specifikt för norrsken. Men nu var det roligt att få se det en gång i livet, och speciellt att få se det på hemmaplan, säger Lina Sällberg.

Emma Kull gick också miste om norrskenet förra gången, eftersom hon lagt sig tidigt den kvällen.

– Nu var jag ute en hel timme och fotograferade och runt klockan 21.30 såg jag det extra tydligt när det flammade upp och en ljuspelare steg upp mot himlen, innan den försvann lika snabbt igen. Kul att vi såg det både Lina och jag.

Vad var din känsla?

– Jag har drömt i flera år om att få se norrsken, det var riktigt häftigt. Eftersom jag missade det sist var jag nöjd med att jag fick min revansch, säger hon och skrattar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt