Annons:

Biblioteket får stort belopp i stöd – skapar litterär hub

Thomas C Ericsson är bibliotekschef i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Biblioteket får stort belopp i stöd – skapar litterär hub

Vimmerby bibliotek beviljas stöd av Statens kulturråd genom Stärkta bibliotek. Pengarna ska gå till ökad samverkan med det regionala litteraturuppdraget, en hub för läs- och skrivfrämjande samt digital delaktighet mitt i biblioteksmiljön. 

Annons:

Sedan 2019 har Vimmerby kommun regionens uppdrag inom litteraturutveckling. Genom Litteraturnod Vimmerby har man initierat flera länsövergripande projekt, stöttat kommuner och initierat samarbeten med länets kulturinstitutioner. 

– Vimmerby bibliotek vill ta vara på och utveckla de unika möjligheter som det regionala litterära uppdraget tillför vår kommun, säger bibliotekschef Thomas C Ericsson i ett pressmeddelande.

Genom ökat samarbete med Litteraturnod Vimmerby skapas en hub för läs- och skrivfrämjande samt digital delaktighet mitt i biblioteksmiljön.

– Vi anställer en projektledare för samverkan mellan biblioteket och Litteraturnod Vimmerby. Fler målgrupper nås med gemensamma krafter, och gemensam planering. Såväl utbud som tillgänglighet ökar, säger Thomas C Ericsson.

"Mycket glädjande"

Projektledaren, som ska anställas, ska inte bara arbeta operativt utan också skapa relationer och bygga broar mellan verksamheter, organisationer och tjänstepersoner. Tid ska även läggas på strategi och långsiktig hållbarhet och hur Vimmerby bibliotek och Litteraturnod Vimmerby kan dra nytta av varandra.

– För Litteraturnod Vimmerby är det mycket glädjande att både Statens kulturråd och Vimmerby bibliotek vill satsa på samarbetet med oss. Vi ser fram emot att tillsammans arbeta för att det litterära skapandet ska få ett konkret utrymme på biblioteket och att hitta nya samarbetsytor kring såväl läsande som skrivande, och även gränsöverskridande projekt med andra konstformer, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby.

Vimmerby bibliotek har beviljats 850 000 kronor i stöd av Statens kulturråd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt