Annons:

EXTRA: SOMMARBUSSAR SKA GÖRA DET ENKLARE ATT UPPTÄCKA VIMMERBY

Sommarbussar kommer göra det enklare för turister och Vimmerbybor att upptäcka vad Vimmerby kommun har att erbjuda. I nästa vecka börjar de att gå. Foto: Arkivbild

EXTRA: SOMMARBUSSAR SKA GÖRA DET ENKLARE ATT UPPTÄCKA VIMMERBY

Från och med nästa vecka kommer Vimmerbybor och alla turister enklare kunna uppleva allt det som Vimmerby kommun har att erbjuda. Två nya bussturer – en inom staden och en till attraktioner runtom i kommunen, börjar då att köra.

Annons:

Transferbussen och Upptäcktsbussen. Det är namnet på de två nya busslinjer som börja trafikera Vimmerby kommun kommande vecka. Bakom projektet står ett antal boendeanläggningar i Vimmerby, Tre Tillsammans (Vimmerby, Hultsfred och Eksjö kommuner) Vimmerby Tillsammans samt Nilsbuss. Alla engagerade entreprenörer och leverantörer i projektet är lokala företag

Startdatum är måndag 20 juni, och man kör ända fram till 14 augusti – Transferbussen sju dagar i veckan och Upptäcktsbussen tisdagar och fredagar.

Vill utveckla kommande år

– Transferbussen går från olika boenden i staden (Vimmerby Camping, Björkbacken, Hotell Ronja och Vimmerby Stadshotell/centrum) till Astrid Lindgrens Värld. Till ALV så du är där i god tid innan parken öppnar, på ett hållbart sått, slipper köer och slipper fastna på Lundgatan, och hem när parken stänger på kvällen, berättar Hampus Thorstensson, som driver Vimmerby Camping, och är en av projektets initiativtagare.

– Upptäcktsbussen är för Vimmerbybor och turister som vill se attraktionerna runt omkring i kommunen. Liksom Sommarbussen är det här ett pilotprojekt som vi vill utveckla kommande år med nya turer och nya attraktioner, men i år kommer den gå två dagar i veckan från Vimmerby till attraktioner i den västra kommundelen; Adventure Park, Bullerbyn, Katthult, Norra Kvills nationalpark och Filmbyn i Mariannelund, berättar Hampus Thorstensson.

Resan en upplevelse i sig

Upptäcktsbussen avgår på morgonen från samma ställen som Transferbussen, förutom Hotell Ronja, och återvänder under den sena eftermiddagen.

– Här kan man åka både Hop On-Hop Off och stanna kvar på en attraktion till bussen går tillbaka, eller åka med hela turen som en upplevelse för att se allt det som den har att erbjuda. Rutten är lagd så att man kommer kunna stanna så länge på varje ställe som ett genomsnittligt besök är beräknat, säger Hampus Thorstensson.

– Bussresan i sig ska vara en upplevelse, men även vi förstår ju att barn vill att det ska hända saker under den också. Därför kommer alla barn bland annat få med sig kritor och målarböcker med lokala motiv på resan.

Lika mycket för Vimmerbyborna

För att åka med Transferbussen eller Upptäcktsbussen måste man förboka och förbetala resan. Det gör man antingen via projektets hemsida, via någon av boendeanläggningarnas receptioner eller Vimmerby turistbyrå. På hemsidan finns också information om exempelvis priser och tider.

Hampus Thorstensson berättar att det i grunden är ett förändrat resmönster hos gästerna som ligger till grund för det nya projektet.

– Förändringen har skett under de senaste åren. Man vill kunna parkera bilen och slippa tänka på den, kunna åka hela familjen och göra det kollektivt. Men man ska också komma ihåg att det här är minst lika mycket till för Vimmerbybor som vill upptäcka sin hembygd mer. Det är en av grundpelarna i idén.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt