Annons:

Ingela Koponen lämnar Body Gym & Relax i Vimmerby, en verksamhet som hon var med och startade upp för sju år sedan. Foto: Privat

Ingela lämnar gymmet som hon startade upp för sju år sedan: "Klar här"

Ingela Koponen har varit med från starten på Body Gym & Relax. Nu lämnar hon jobbet på gymmet i Vimmerby. 
– Jag känner att jag är klar här, säger Ingela Koponen. 

Annons:

När Body Gym & Relax slog upp porten 2015 var Vimmerbybon Ingela Koponen i stort sett ensam instruktör. Nu har hon bestämt sig för att lämna sitt jobb som ansvarig för gymmet och söka sig vidare mot nya utmaningar som hon inte vill berätta mer om i skrivande stund. Det var en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Jag har varit där i sju år sedan det öppnade och jag känner att jag har gjort mitt på den här arbetsplatsen, säger Ingela Koponen. 

"Fruktansvärt mycket jobb"

Hon började jobba på Body den 1 augusti 2015 och gymmet öppnade en och en halv månad senare. 

– Jag var den som från början jobbade där själv och byggde upp gymmet. Jag var delaktig i inköp av utrustning och i renoveringssyfte när vi gjorde i ordning lokalerna, säger Koponen. 

Hur vill du sammanfatta de här sju åren på Body?

– De har varit både spännande, utmanande, roliga och innehållit fruktansvärt mycket jobb, mycket mer än vad jag kanske hade tänkt mig. Det krävs en hel del för att bygga ett gym från noll medlemmar upp till 1 000 medlemmar när vi var som störst. Jag har lite svårt att se att jag skulle göra det här från början igen.

Gymmet hade som flest medlemmar innan coronapandemin. 

– En del medlemmar har kommit tillbaka, men inte alla. Så är det väl överallt. En del har fått en ursäkt för att slippa träna på grund av pandemin och en del har gått och väntat för att få börja träna igen. 

Hon gör sin sista arbetsdag på Body den 30 juni. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt