Annons:

Polisen meddelar nu att man avslutat sökandet efter Agneta som försvann i Björksebo under tisdagen. Bilden är ett montage.

Här är polisens teorier om försvunna Agneta – avslutar sökandet

Polisens sökinsats efter försvunna Agneta, som pågått med helikopter över Hemsjön, har nu avslutats.
– Vi har gjort vad vi kunnat med den informationen vi haft. Får vi in iakttagelser tar vi nya tag, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Annons:

Helikoptrar har flugit över sjön under onsdagen, i sökandet efter 60-åriga Agneta som är försvunnen sedan i går. Vid 14.30-tiden meddelar Kim Hild vid polisen region syd att sökandet avslutats.

– Helikoptrarna är inte längre där och söker, men har man sett henne får man gärna ringa 114 14, säger hon.

Inga tips att gå vidare med

Polisen meddelar också att man så här långt inte har fått in några tips som lett till att man gått vidare med söket. Man har heller inte påbörjat eftersökningar i något annat område.

– Utifrån den information som vi fått har vi gjort vad vi har kunnat. Vi har dykt i sjön, varit ute med helikopter och räddningstjänsten har också sökt i området, säger Kim Hild.

Finns det någon teori om vad som hänt Agneta?

­– Nej, men vi misstänker inget brott åtminstone. Hon kan ha råkat ut för en olycka eller om hon inte mått bra. Det är de alternativen som finns. Vi är förstås angelägna om att hitta henne och är intresserade av alla tänkbara tips.

Stor sökinsats

Under tisdagskvällen genomfördes en stor sökinsats, dock utan resultat. Idag har också Missing People kopplats in, som kommer påbörja sin sökning vid badplatsen i Björksebo klockan 17.30.

– Nu är det av högsta vikt att få ihop många frivilliga. Allmänheten betyder allt, utan sökare är vi ingenting, säger Anita Winblad, Missing Peoples presskontakt för den här insatsen.

Kan polisen ta upp sitt sökande igen?

– Det beror på vad som kommer in. Får vi in nya uppgifter fortsätter vi givetvis att söka. Vi avslutade först när solen gick ner igår och i dag har det varit mest lämpat att söka med helikopter. Det som har kunnat göras har gjorts, säger Hild.

Jakob Karlsson

Lotta Madestam

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt