Annons:

EFTER NYA SPÅRET: NU VÄDJAR AGNETAS ANHÖRIGA TILL ALLMÄNHETEN

60-åriga Agneta försvann från sitt hem i Björksebo i tisdags. Nu vädjar hennes anhöriga om allmänhetens hjälp.

EFTER NYA SPÅRET: NU VÄDJAR AGNETAS ANHÖRIGA TILL ALLMÄNHETEN

I tisdags försvann Agneta från sitt hem i Björksebo mellan Vimmerby och Vena. Sedan dess har ingen sett henne. Efter nya spår vädjar nu Agnetas anhöriga om allmänhetens hjälp.
– Det är ovissheten som är det värsta, säger en anhörig som vi har pratat med.

Annons:

Någon gång mellan klockan 10 och 16 i tisdags, 21 juni, lämnade Agneta sitt hem i Björksebo mellan Vimmerby och Vena. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

Tillhörigheter hittades vid Hemsjön, inte långt från Agnetas bostad, men sjön är genomsökt två gånger utan att några som helst fynd har gjorts.

Missing People har gjort två stora sökaktioner i området, onsdag och torsdag, men inte heller de har gett något resultat.

Har fångat upp mobilsignal

Samtidigt kan vi nu berätta att en mobilmast ska ha fångat upp Agnetas sista mobilanvändning i tisdags eftermiddag innan mobilen dog runt klockan 16.

Enligt uppgifter till vår tidning ska den aktuella mobilmasten finnas i närheten av Käreby, men täcker även in Björksebo som ligger en dryg halvmil därifrån.

Därför vill anhöriga nu ha hjälp från allmänheten, om man sett något på tisdagen mellan 10 och 16, eller kanske till och med sett Agneta gå längs vägen mot Vena.

– Vi är säkra på att hon tagit sig fram till fots, inte tagit cykel eller bil som båda är kvar hemma, så någon kanske har sett henne. Vi vill också veta vad hon hade på sig, för vi har inte en aning, säger en anhörig till vår tidning.

Privat grupp letar i dag

Under torsdagen fanns en av polisens hundpatruller på plats vid Tingsgöl, nordväst om just Käreby, där mobilmasten är belägen, och sökte av – dock utan resultat. Polisen fanns även på plats med bland annat dykare och sökte i Hemsjön, men inte heller det gav några resultat.

– Vi vill att alla som bor mellan Käreby och Björksebo tittar i sina bodar och uthus, under bodar, på sina gårdar och marker. Just nu vill vi bara veta var hon är, det är ovissheten som är det värsta, säger den anhöriga.

På midsommaraftonen ligger Missing Peoples och polisens sökningar nere, men det arrangerades i stället en skallgångskedja i trakterna kring Käreby.

– Det är en privat grupp med nära, kära och boende i trakten som är ute och letar. Vi är så enormt tacksamma för alla som ställer upp och hjälper till.

Om du har sett eller vet något som kan hjälpa de anhöriga och polisen så ombeds du skicka sms på nummer 070-306 84 03.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt