Annons:

Rektorskrisen löst i Vimmerby kommun!

Verksamhetschefen Pia Ehrnlund Bengtsson är nöjd över de nya rekryteringarna. Foto: Vimmerby kommun

Rektorskrisen löst i Vimmerby kommun!

I över ett års tid har Vimmerby kommun haft förtvivlat svårt att hitta rektorer till sina grundskolor. Till höstterminen är problemet löst.
– Jag är så nöjd. Tänk att vi för första gången på länge kommer att vara fullt bemannade på rektorssidan inom grundskolan när skolan börjar i höst, säger Pia Ehrnlund Bengtsson, verksamhetschef för grundskolan.

Annons:

Skolorna i Tuna och Frödinge har saknat rektor under hela innevarande läsår. Till hösten är problemet äntligen löst. Kommunen har nu rekryterat två rektorer internt. Anna Ljungkvist blir rektor för Astrid Lindgrens skola F-6 och Rumskulla skola efter Gudrun Werner och Eva Grudemo tar över rodret i Frödinge och Tuna.

Lättnaden inom förvaltningsledningen går inte att missa.  

– Det är helt otroligt! Den ena tjänsten har vi annonserat ett flertal gånger utan att lyckats anställa någon rektor. Det här stärker verkligen min uppfattning att vi har många kompetenta medarbetare inom förvaltningen och det är glädjande att de vill fortsätta att växa inom Vimmerby kommun, säger förvaltningschefen Birgitha Sahlin.

Pia Erhnlund Bengtsson:

– Det som jag är mest glad över är att de som fått erbjudande och tackat ja är båda två interna sökande som sökt i konkurrens med externa sökanden. 

Fotnot: Dagens Vimmerby inleder en satsning på att belysa glada nyheter och målsättningen är att pusha lite extra för en glad nyhet per vecka. Vet du något positivt som fler borde få kännedom om? Tveka inte att kontakta oss på tips@dagensvimmerby.se

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt