Annons:

COVIDSMITTAN FORTSÄTTER ÖKA I LÄNET – FLER FALL ÄN TIDIGARE SOMRAR

Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka i Kalmar län. Foto: MostPhotos

COVIDSMITTAN FORTSÄTTER ÖKA I LÄNET – FLER FALL ÄN TIDIGARE SOMRAR

Covid-19-kurvan pekar uppåt för varje vecka som går i Sverige och Kalmar län är inget undantag. Region Kalmar län meddelar att spridningen av covid-19 har fortsatt öka under vecka 28. 

Annons:

Det är inte minst inom flera kommunala verksamheter som covidsmittan ökar.

”Kommer smittan in i en verksamhet sprider den sig väldigt snabbt. Därför är det viktigt att stanna hemma vid minsta symtom och att se till att man tar sina påfyllnadsdoser av vaccin. Det är en uppmaning som gäller alla”, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande.

Fler fall än tidigare somrar

Antalet bekräftade fall är högre än tidigare somrar och då ska man komma ihåg att provtagningen är begränsad. Omikronvarianten BA 5 är för närvarande helt dominerande bland de personer som har insjuknat i länet.

”Det är en mer smittsam variant som kan ta sig förbi immunförsvaret både hos vaccinerade personer och personer som har haft covid-19. Men både vaccination och genomgången sjukdom är ett bra skydd mot allvarlig sjukdom och död”, säger Lisa Labbé Sandelin.

Inom vården märks den senaste veckan ingen ökad belastning av inneliggande med covid-19. Sedan början av juli använder personal inom sjukvården och den kommunala omsorgen munskydd vid nära patientkontakt. Vid sjukdomsutbrott råder munskydd i alla situationer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt