Annons:

Simhallen får utökat stöd – vill förhandla om avtalet

Kenneth Björklund är ordförande i Gullringens simhall. Foto: Simon Henriksson

Simhallen får utökat stöd – vill förhandla om avtalet

Simhallsföreningen i Gullringen ville ha utökat driftstöd med 200 000 kronor årligen. Kommunstyrelsen gick med på att ge simhallen ett akutstöd på 200 000 kronor.
– Det är vi tacksamma för, men det måste också planeras inför nästa år, säger ordförande Kenneth Björklund.

Annons:

För en vecka sedan rapporterade vår tidning om att simhallen tagit beslut om att helt stänga av basturna från den 1 oktober. Detta som ett led i att försöka minska sina elkostnader.

Bara under september månad kostade driften 53 000 kronor för simhallen. Det är en jättestor ökning jämfört med för bara ett år sedan.

– Då är det bara elen, värmen och soporna i det. Inga kemikalier eller sådant, säger Kenneth Björklund, ordförande för simhallsföreningen. 

Det här tillfälliga akutstödet på 200 000 kronor hjälper förstås simhallen, även om de hade önskat en utökning årligen.

– Vi är tacksamma för de här pengarna självklart. Det här stödet hjälper oss året ut förstås. Men sedan måste kommunen fundera på hur man hanterar simhallen i framtiden. Vi jobbar mycket ideella timmar här och det måste planeras för nästa år också, vad man kan göra och inte kan göra. 

Vill omförhandla

Simhallen har ett årligt driftbidrag på 450 000 kronor från Vimmerby kommun. Dessutom har man avtal om simhallsundervisningen på 290 000 kronor om året från kommunen. 

– Vi har ju ett avtal med Kinda kommun också, men är betalar man per barn så det skiljer sig några kronor åt. Det avtalet är inte lika bra som det med Vimmerby.

Dessa avtal skulle Kenneth Björklund helst se bli omförhandlade.

– Vi räknar med att ta en kontakt om de här avtalen. Egentligen är det lönekostnaderna för simlärarna och driften som är det dyra för oss. Vi vet inte hur länge man inte kommer göra något åt elen från regeringens sida. 

Vilket är mest angeläget?

– Det är driftbidraget. Det är mest angeläget. I simavtalen står det också inskrivet att man vid oförutsedda händelser kan förhandla om. Men de är skrivna på tre år och gäller nästa år också.

Hur illa är läget?

– Det är illa, men det är inte helt becksvart. Vi får se över allting och just nu är det så osäkert att vi inte riktigt vet hur det ser ut inför nästa år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt