Annons:

Kupan har problem med dumpning –

Gerd Karlsson utanför Röda Korsets second handbutik Kupan, där det händer att folk ställer av saker när det är stängt. Foto: Simon Henriksson

Kupan har problem med dumpning – "Hör definitivt inte hemma här"

Röda Korset i Vimmerby har återkommande problem med att folk ställer av saker utanför second handbutiken Kupan. Både sådant som kan tas omhand för att säljas och som nu sådant som definitivt inte hör hemma här.
– Det är ren dumpning, vi vill få ett slut på det här, säger Gerd Karlsson.

Annons:

Nu har det hänt igen. När medlemmar passerade butiken på söndagskvällen upptäckte man att någon ställt av skärmar, som kan ha använts på ett kontor, utanför butiken.

– Det händer titt som tätt att folk ställer saker utanför när vi har stängt. Det är klart att det kan vara besvärligt när vi inte har öppet jämt, utan bara torsdag-lördag, men det går ju inte att bara ställa av sakerna utanför, säger Gerd Karlsson, en av eldsjälarna som jobbar med Kupan.

Hör inte hemma i butiken

Ibland är det fina saker som skänks för att sälja vidare. Andra gånger trasiga och skitiga saker, som medlemmarna får köra vidare till återvinningscentralen.

– En gång hittade vi fina tavlor, och det är klart att man undrar hur de vågar ställa det där. Det kan ju bli stulet, säger Gerd Karlsson och fortsätter:

– Men nu är det skärmar som definitivt inte hör hemma här. Så när jag pratade med polisen tipsade de om att ringa kommunen för att se om de kunde köra till tippen. De lovade ta hand om det.

Hur tänker du kring det som händer?

– Att det är ren dumpning, att det är någon som inte vill åka till tippen. Vi vill ha ett slut på det här.

Hur vanligt förekommande är det, skulle du säga?

– Det förekommer då och då, ganska ofta faktiskt. Vi har ett par medlemmar som jobbar på Kupan som brukar gå förbi för att kolla när vi har stängt. Vi är ju oroliga också, att det ska se skräpigt ut utanför entrén. Det är många som passerar på den här gatan. Det kan vara säckar med kläder, byråer, tavlor och allt möjligt som ställs av när vi har stängt. Det mesta kan vi ju ta omhand och sälja, men vi kör också en hel del till tippen som är för dåligt. Det här senaste känns som ren dumpning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt