Annons:

Trio gjorde turnéstopp i butik – sjöng på temat fred och frihet

Trion Kicki Wilhelmsson, Matts Hansson och Tord Johansson spelade och sjöng hos Röda Korset, i mötesplats Kupan under sin miniturné med temat fred och frihet. Foto: Privat

Trio gjorde turnéstopp i butik – sjöng på temat fred och frihet

Matts Hansson, Kicki Wilhelmsson och Tord Johansson är ute på en liten turné med temat fred och frihet. Under lördagen gästade trion Röda Korset och Kupan.
– Att sjunga är ett sätt att höja sin röst mot krig och förtryck, säger Kicki Wilhelmsson.

Annons:

Det blev en väldigt uppskattad stund på mötesplats Kupan med ett 40-tal personer i publiken, som klappade och sjöng när lokalbandet "Murfy & Tjif" uppträdde.

– Våra spelställen på denna lilla miniturné är utvalda med omsorg och just Kupan och dess volontärer ska ha stor eloge för allt arbete och tid de lägger ner. Det är en helt fantastisk organisation som startade redan på 1860-talet och verkar utifrån ett antal viktiga principer, som humanitet och frivillighet, säger Kicki Wilhelmsson.

Låtar på temat fred och frihet 

Hon tillsammans med Matts Hansson och Tord Johansson framförde en rad fina gamla låtar på temat fred och frihet, till publikens förtjusning. Eller som de själva säger "väl använda, fortfarande nödvändiga sånger".

– Det märktes att det var mycket uppskattat då alla sjöng med och klappade, säger Else-Britt Kindman i Röda Korset.

Kicki Wilhelmsson berättade också lite ur Röda Korsets historik, som att organisationen fått Nobels fredspris fyra gånger.

Under sin turné besöker trion också Erikshjälpen den 18 mars och Green Fika den 25 mars.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt